menu

Walk By Bio

Frederikshavn Kunstmuseum viser filmene FEBERDANS af Marie-Louise Vittrup og DEN GODE VERDEN af Kaspar Oppen Samuelsen.

DEN GODE VERDEN er en animeret stregtegnefilm hvor mennesker, dyr og objekter optræder mellem hinanden i en mangfoldig blanding af sociale situationer, de interagerer med hinanden eller har nok i sig selv, er optagede af at tage sig ud, stille sig an og præsentere sig – på samme tid ophøjede og latterliggjorte.

Kaspar Oppen Samuelsen er født i 1977 og uddannet 2000-2003 på Goldsmiths College, University of London og 2011 fra Det kgl. Kunstakademi i København.

FEBERDANS – I et palads i Palermo er et kæmpemæssigt freskomaleri installeret i et rum for sig selv. Det bærer titlen  Trionfo della Morte: Dødens Triumf. I billedet rider døden på en skelethest omgivet af mennesker som enten er blevet ramt af dødens pile eller på vej til det. På trods af at nogle af personagerne fortsætter deres aktiviteter, er deres blikke stivnede. Maleriet sitrer af nærvær, selv hundene i snor vrider sig i forventning om det nært forestående. 500 år senere skrev Eugéne Ionesco stykket DØDENS TRIUMF, som affødte balletten DØDENS TRIUMF, som 30 år senere affødte Marie-Louise Vittrups film. Og her er vi nu. Marie-Louise Vittrup er født i 1972 og uddannet fra Det kgl. Kunstakademi i 2011. Hun arbejder med video, skulptur, kollage og installation. Hendes nysgerrighed kredser omkring værker som bliver til uden for atelierets afgrænsede rum og uden direkte iscenesættelse.