menu

Syner vakt i støv – performance v/Inga Gerner Nielsen

Fra 17 til 21

Gratis

Syner vakt i støv er en performance, som time for time, skaber et skulpturelt mønster af knuste og farverige materialer på gulvet. Mønstret tager udgangspunkt i det verdensbillede som Hildegaard von Bingen skildrede i sine syner og sin ikonografi. 

Sanselige syner, som fortalte om menneskets plads i naturens himmelske orden/den himmelske naturs orden. Hildegaard von Bingens syner blev anerkendt af paven og er en af de få kvindelige stemmer vi har fra middelalderen.

Performancen fremmaner den sanselige og materialle dimension i Hildegaard von Bingens visioner. Lyden af en hammer som knuser materialerne og dufte, der fylder hele rummet.

Beskueren vil skulle tilbringe tid i den sanselige stemning, før det hele billede til sidst begynder at vise sig visuelt, når værkets performere lægger sig i samme stillinger som menneskene i Hildegards verdensbilleder.

Værket er en performance preview til projektet Omsorgens Mise-en-Scène som skabes i samarbejde mellem Inga Gerner Nielsen og sygeplejeuddannelsen på UCN i Hjørring.

Læs mere: https://ingagernernielsen.tumblr.com/post/640308984824430593/syner-vakt-i-st%C3%B8v-coming-to-frederikshavns