menu

Bajads – en operafortælling v/Søren Schelling & Anne Marie Johansen

Kom med til en intens kunstnerisk helhedsoplevelse, hvor musik, illustrationer og fortalte ord smelter sammen, når Søren Schelling opfører sin helt nye OPERAFORTÆLLING, Bajads.

Pris: 100,- – tilmelding på mail, via telefon eller på museet.

OPEAFORTÆLLINGEN er en fri kunstnerisk bearbejdning af Leoncavallos dramatiske operaperle Pagliacci, om teatermanden Canio, der kort før de skal på scenen, griber sin kone i at have en affære, og som trods sin vrede og sorg alligevel må trække i klovnedragten og spille sin rolle. Begivenhederne på scenen har en påfaldende lighed med dem uden for scenen og udvisker på dramatisk vis grænserne for, hvad der er teater, og hvad der er blodig virkelighed.

OPERAFORTÆLLINGEN er skabt af sangeren, forfatteren og operaformidleren Søren Schelling, der fortæller sin historie live foran publikum. Sammen med musikken fra operaen, der fletter sig ind og ud af fortællingen, og de farverige illustrationer af billedkunstneren Anne Marie Johansen, der danner en visuel baggrund, opstår der en original og intens kunstnerisk helhed.

Forud for OPERAFORTÆLLINGEN giver Søren Schelling en introduktion i form af et uformelt koncertforedrag med live operasang.

Om operafortælleren

Søren Schelling er født i Esbjerg 1977, cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og tidligere klassisk sang-studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Søren Schelling har siden sin barndom været grebet og inspireret af operaens magiske univers – et univers han har fastholdt, og som han søger at udbrede i sit professionelle liv som sanger, foredragsholder og operaformidler. Gennem de seneste 6 år har han arbejdet med operafortællinger, både i litterær form og som live fortællinger flettet sammen med billeder og musik. Hermed søger Søren Schelling ikke bare at give nyt blod til operaformidlingen, men samtidig at tilføre den en original kunstnerisk dimension.

Du kan læse mere om Søren Schelling på www.operafortaelling.dk og på www.sorenschelling.dk

Om illustratoren

Anne Marie Johansen er født i Aalborg i 1968 og bor i Frederikshavn, hvor hun arbejder som billedkunstner og illustrator. Tilbagevendende inspirationskilder er bl.a. Bibelens fortællinger, salmesang og poesi, naturen, himlen og ikke mindst fuglelivet, og hendes værker har prydet en lang række udstillinger i både ind- og udland. Anne Marie Johansen blev involveret i arbejdet med operafortællinger i 2017, og hendes fantasirige, ofte farvestrålende illustrationer er et vigtigt element i det samlede udtryk.

Læs mere om Anne Marie på www.annemariejohansen.dk.