menu

Kulstifter, Kakao & Cocktails

Frederikshavn Kunstmuseum inviterer til en hyggelig eftermiddag i Museumshaven, hvor vi ved hjælp af ufuldstændig forbrænding og omgivet af Paul Erlands fabulerende steler, laver vores egne kulstifter på bål.

Mens flammerne buldrer og brager, er der mulighed for at nyde en cocktail eller et krus varm kakao.

Vi har også inviteret cand. pharm. Fritz Overgaard, som vil fortælle om kemien bag ufuldstændig forbrænding og hvordan en brændt pind adskiller sig fra en kulstift.

Tid & sted: Søndag d. 3. december fra 14 til 17 (der er ekstraordinært åbent i udstillingen i tidsrummet).

100,- kroner per person (inkluderer kakao/cocktail og nogle snacks)

Tilmelding på kunst@frederikshavn.dk eller ved personlig henvendelse.

Medbring en snittekniv og varmt tøj.

BOGEN ER DIN

Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling inviterer til særarrangementet BOGEN ER DIN.

Tid og sted: Onsdag d. 15. november 2023 fra 10 til 16.

Her kan du lave dit eget unikke exlibris og deltage i en guidet fælleslæsning*.

Der er gratis adgang og det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage.

PROGRAM:
10-16: Drop-in exlibrisworkshops (varighed fra 30 minutter til 6 timer)
15-16: Guidet fælleslæsning v/bibliotekar Pernille Lisborg

*Guidet fælleslæsning er en metode udviklet til at dele skønlitterære oplevelser gennem højtlæsning og samtale under vejledning af en uddannet læseguide.

Velkommen !!

NEVER GIVE UP – HASSAN TORABI

Frederikshavn Teaterforening og Frederikshavn Kunstmuseum inviterer til foredrag med Hassan Torabi om hans bog “Never Give Up”.

Det sker søndag den 21/1-2024 kl. 10.30 -12.30 på Frederikshavn Kunstmuseum – Parallelvej 14, 9900 Frederikshavn – der er plads til 90 gæster.

Din billet købes lige her:
https://arenanord.billetten.dk/…/eventde…/eventno/118121

Pris: kr. 50,-

Der kan købes drikkevarer.

Om:
Da Hassan Torabi kom til Danmark som flygtning fra Iran, blev han hurtigt den lokale brydeklubs store håb. Da han stillede op i Danmarks første reality show, Robinson Ekspeditionen, blev han kendt i hele landet som den varme og hjælpsomme mand, der medbragte et foto af sin indiske guru. Og da DR2 bragte dokumentarudsendelsen ”Hassans Hænder”, blev han kendt som ham, der kan give syge nyt håb.

Nu fortæller han om sit liv. Om at være et stille og indadvendt barn, der voksede op i et land med revolution og henrettelser. Om flugten og mødet med danskernes skepsis over for en mand med mørkt hår og accent. Og om sit arbejde med nogle af verdens største idrætsstjerner og en rejse til Indien, der ændrede hans liv.
”Never give up – historien om Hassan Torabi” er også en række portrætter af de mennesker, der på egen krop har oplevet, hvordan Hassan har spillet en afgørende rolle i deres liv og givet håb, når ingen andre kunne.

Mennesket bag kunsten

Biografistisk bogcafé på Frederikshavn Kunstmuseum, hvor bibliotekar Pernille Lisborg åbner døren på klem for mennesket-bag-kunstneren, når hun præsenterer en række spændende og medrivende kunstnerbiografier og -romaner.

Det er menneskeligt at interessere sig for andre mennesker og nogle gange kan det biografiske liv belyse og berige det kunstneriske værk og tilbyde en åbning i mødet med værket.

Tid og sted: Torsdag d. 23. november klokken 19.00 på Frederikshavn Kunstmuseum

100,- kroner per person (inkl. et glas  vin og lidt snacks)

Tilmelding på kunst@frederikshavn.dk

Sensommernætter: Koncert med Bernt Wilhelmsson

D. 8. september byder Frederikshavn Kunstmuseum velkommen til den svenske pianist Bernt Wilhelmsson, som fremfører en klaverkoncert med stykker af: Wilhelm Stenhammar (SE), Niels W. Gade (DK), Ture Rangström (SE) samt en europæisk perspektivering til Fredric Chopin og Claude Debussy.

Tid & sted: Fredag d. 8. september klokken 17.00-19.00 på Frederikshavn Kunstmuseum.

Billetpris: 150,- (i billetten er inkluderet en anretning efter koncerten + et glas vin).

Tilmelding via mail (kunst@frederikshavn.dk) eller telefon (+45 9845 9080).

Koncerten er støttet af Stiftelsen Clara Lachmanns Fond og har til formål at styrke den skandinaviske samfølelse ved at:

  • Italesætte forbindelsen mellem Göteborg og Frederikshavn som et urbant-maritimt fællesrum
  • Fremføre værker fra danske og svenske komponister, der strækker sig over ca. 100 år samt positionere disse i forhold til komponister fra det europæiske kontinent
  • Sætte gang i en større kulturel udveksling byerne imellem; koncerten er første del af en række arrangementer på tværs af Kattegat.

Læs mere om Bernt Wilhelmsson her: https://www.gu.se/en/about/find-staff/berntwilhelmsson

Hjerteåbning

Vi inviterer til hjerteåbning lørdag d. 15. april klokken 12!

Hjerter skal nemlig bruges, som vores lokale billedkunster Anne Marie Johansen (Atelier Anne Marie Johansen) siger, og derfor har hun malet et farvestrålende hjerte, som vi hænger op på kunstmuseets ydervæg.

Her vil vi til hver udstilling skrive et stort TAK til dem, der har været med til at støtte udstillingen.

Galleri Lars Falk har sponseret monteringen af hjertet – 1000 tak for det !

På samme dag kickstarter Galleri Virak, Galleri Lars Falk og Frederikshavn Kunstmuseum fænomenet Art Walk, som er en koordineret indsats fra byens gallerier og kunstmuseet, hvor vi alle giver gratis adgang og et glas vin eller vand i tidsrummet 11-14!

IMPRESSION-EKSPRESSION: Fernisering & koncert

Kunstforløbet UNGE KUNSTNERE på Frederikshavn Kunstmuseum inviterer til fernisering på sommerudstillingen IMPRESSION-EKSPRESSION samt release på tidsskriftet UNGE KUNSTNERE #2 med temaet FARVER.

Aftenen byder også på en koncert med den lokale sanger, Anne Møller, som vil fremføre en række sange i mol.

Det finder sted onsdag d. 21. juni klokken 18.00. Det er gratis og alle er velkomne.

Før koncerten går i gang inviteres publikum til at bevæge sig rundt i UNGE KUNSTNERES udstilling IMPRESSION-EKSPRESSION samt i Jesper Palms udstilling META-landia og nedfælde indtryk, ord og associative tankefænomener på papir. Man behøver ikke selv at medbringe skriveredskaber og papir – det sørger kunstmuseet for.

De mange forskellige indtryk og sproglige stemningsbilleder gives videre til Anne Møller, som under koncerten bruger publikums nedfældede impressioner som det ekspressionistiske bagtæppe for koncerten.

Program:
18.00: Velkommen v/Frederikshavn Kunstmuseum
18.15: Rundtur i udstillingerne + nedfældning af tanker
18.45: Koncert med Anne Møller
19.30: Tak for denne gang

Tak til Statens Kunstfond for støtte til projektet UNGE KUNSTNERE

Portvin, fado & exlibris

Verden har meget at takke Portugal for. For blot at nævne nogle få: Ronaldo, den portugisiske guitar, astrolabiumet, marmelade, automatiske betalingsveje og hæveautomater, cerebral angiografi og ikke mindst PORTVIN.

Frederikshavn Kunstmuseum inviterer til en fejring af denne liflige vintype, som man både kan lave mad af (og sågar putte i maden).

Tovholder på aftenen er Anders Hyttel (indkøbsansvarlig hos Nordjysk Vinimport), der som den første dansker nogensinde er certificeret som underviser af portvinsinstituttet IVDP. I 2022 blev han endda slået til Ridder af Portvinsbroderskabet og hedder nu Cavaleiro do Confraria do Vinho do Porto. Godt gået!

Arrangementet krydres med en udstilling af portugisiske exlibris fra samlingen og fado i passende mængder.

Gæsterne vil få en generel introduktion til portvin og skal smage 6 portvine inden for de fire primære portvinstyper: Ruby, Tawny, White og Rosé. Vi skal stifte nærmere bekendtskab med følgende under-kategorier: Late Bottled Vintage, 10 års Tawny, 10 års White, Colheita og Vintage.

Hemmeligheder: Talk v/Lene Schøning

13. oktober klokken 19.00 (kr. 50,-/tilmelding ikke nødvendig).

Tekstilkunstneren Lene Schøning kommer og fortæller om, hvordan man kan arbejde med/på tekstilkunstværker og med hemmeligheder som omdrejningspunkt.

Lene Schøning, der til dagligt underviser på Vrå Højskole, siger selv om underkjolens forvandling til et kunstværk:

Jeg er inspireret af alt det som ikke vises frem bl.a. malerier på indersider af skabslåger. Mine værker er ikke lavet for at blive vist frem, men af kærlighed til bevarelse- og at udnytte tekstiler til det yderste. I Værket indgår der er et eksperiment om hvor langt vil en krop eller et menneske være med? Jeg vil fortælle (eller afsløre) hvilke kriterier jeg sætter op for disse værker. Ikke mindst hvorfor de er interessante, men også fortælle om deres nytteværdi.

HEMMELIGHEDER:

hemmelighed substantiv, fælleskøn

BØJNING -en, -er, -erne

Betydninger

1. det at noget er eller holdes hemmeligt

ORD I NÆRHEDEN dunkelhed …vis mere

1.a sag, forhold, viden, oplysning el.lign. som er eller skal holdes hemmelig

ORD I NÆRHEDEN tys-tys   tys-tys-affære   tys-tys-sag   fortrolige oplysninger   insiderviden   insideviden…vis mere

EKSEMPLER velbevaret hemmelighed  frygtelig hemmelighed  stor hemmelighed  afsløre en hemmelighed  forblive en hemmelighed  bevare som en (dyb) hemmelighed  bære (rundt) på en hemmelighed  gemme på en hemmelighed  holde på en hemmelighed

Hun var åben og glad og betroede os en hemmelighed: at hun ventede et barn biogr1991

2. forhold, genstand el.lign. der rummer løsningen på et problem eller nøglen til forståelsen af nogets eller nogens væsen, art, virkemåde, effektivitet el.lign. især om noget kompliceret, gådefuldt, fantastisk, beundringsværdigt el.lign.

ORD I NÆRHEDEN oprindelse   roden til   kilden til   baggrund   udgangsposition   universets oprindelse   arternes oprindelse…vis mere

GRAMMATIK hemmeligheden bag/ved NOGET

EKSEMPLER naturens hemmeligheder

Til syvende og sidst er disciplineringen nok også hemmeligheden bag det japanske økonomiske mirakel KWJens85

Faste udtryk

det er ikke nogen hemmelighed
eller
det er ingen hemmelighed

det er en kendt sag

ORD I NÆRHEDEN holde   holde stik   holde vand   blive bekræftet   blive slået fast med syvtommersøm   ligge fast…vis mere

GRAMMATIK det er ikke_nogen/ingen hemmelighed at+SÆTNING

Det er ingen hemmelighed, at Valby-klubben har haft sine økonomiske problemer BerlT1991

have en hemmelighed sammen
eller
have hemmeligheder med nogen

være fælles om en fortrolig viden

ORD I NÆRHEDEN betro sig til   stikke hovederne sammen…vis mere

GRAMMATIK NOGLE har en hemmelighed (sammen)   NOGEN har hemmeligheder med NOGEN

Hun smilede fedtet til mig, da jeg gik forbi, som om vi havde en hemmelighed sammen FlJarl90a

have hemmeligheder

bære rundt på noget hemmeligt; gemme på eller rumme noget gådefuldt

ORD I NÆRHEDEN hemmeligholde   hviske i krogene   holde facaden   tage med (sig) i graven…vis mere

GRAMMATIK NOGEN/NOGET har (sine) hemmeligheder

Tak, fordi De ikke stiller flere personlige spørgsmål, et liv må have sine hemmeligheder talesp1989

have hemmeligheder for nogen

(bevidst) skjule en vigtig, spændende eller interessant viden eller oplysning for nogen

GRAMMATIK NOGEN har hemmeligheder for NOGEN

jeg har svært ved at acceptere, at hun har hemmeligheder for mig FlJarl89b

i hemmelighed

uden at andre ved noget om en sag eller får noget at vide om den

SYNONYMER uden andres vidende   i stilhed

ORD I NÆRHEDEN i smug   inkognito2   i det skjulte   under hånden   underhånden   udenfor referat…vis mere

EKSEMPLER i dybeste hemmelighed  i al hemmelighed  i største hemmelighed

Det amerikanske forsvar har i hemmelighed placeret kampfly i flere af landene langs Den persiske Golf BerlT1990

offentlig hemmelighed

viden, oplysning el.lign. som i princippet er hemmelig, eller som ikke er officiel, men som alle kender til

ORD I NÆRHEDEN sladder …vis mere

Det er en offentlig hemmelighed, at den engelske dronning og Margaret Thatcher ikke ligefrem var slyngveninder BerlT1991

Orddannelser

SAMMENSÆTNINGER hemmelighedsfuld   hemmelighedskræmmeri   bankhemmelighed   brevhemmelighed   fabrikationshemmelighed   familiehemmelighed   forretningshemmelighed   meddelelseshemmelighed   statshemmelighed

På tværs af Jerntæppet

Torsdag d. 17. november klokken 19.00 (kr. 50,-/tilmelding ikke nødvendig).

Historien om danske kunstneres udstillinger i de kommunistiske lande 1945-1989

Ved Kristian Handberg, Kunsthistoriker og adjunkt ved Københavns Universitet, leder af forskningsprojektet Exhibiting Across the Iron Curtain.

Danmark lå på frontlinjen i det opdelte Europa under den Kolde Krig. Hvordan reagerede danske kunstnere på Europas deling og hvordan mødte deres idealer de politiske realiteter? Og hvilken rolle kunne kunsten spille i den anspændte politiske situation?

Ved at følge danske kunstneres udstillinger i de kommunistiske lande kan vi få et billede af en glemt side af dansk kunsthistorie og et indblik i danske kunstneres møde med kunstverdenen i de kommunistiske lande. Kunstudstillinger kunne både tjene det officielle kulturdiplomati og være et mødested for kunstnere igennem det ellers tætte Jerntæppe.

Handberg forsker i danske kunstneres udstillingsaktiviteter igennem forskningsprojektet Exhibiting Across the Iron Curtain, som man kan læse mere om her:

https://artsandculturalstudies.ku.dk/research/exhibiting-across-the-iron-curtain/

Karl Bovin: På kanten af verden

UDSKUDT TIL 2023 – afventer ny dato

Foredrag af kunsthistoriker og museumsinspektør ved Museum Sønderjylland Jens Tang Kristensen om Karl Bovin. I foredraget skal vi se på hvordan Bovin som en hidtil marginaliseret kunstner kan vise os noget mere generelt om kunstens sammensathed i det 20. århundrede.

Som medstifter af den fortsat aktive kunstnergruppe Corner var Karl Bovin ikke bare en socialt engageret kunstner; han var også på mange måder en ener i dansk mellemkrigs- og efterkrigstidskunst. Bovin var på alle måder en sammensat kunstner, idet hans interesse for billedproduktioner ikke gik forud for hans tilsvarende interesse for politik, sommerfugle, musikinstrumenter og fremmede folkeslags kulturer.

På den ene side forholdt Bovin sig proaktivt til traditionen, på den anden side forblev han positivt stemt overfor tidens abstrakte kunst, hvorfor han også var nære venner med en kendt kunstner som Asger Jorn og en i dag stort set ukendt kunstner som Inga Lyngbye.

Som integreret del af det københavnske boheme- og værtshusmiljø var Bovin en omstrejfende personlighed, om end han også forblev en passioneret skildrer af det lokale og nære miljø; som han fandt det i landskaberne omkring Frederikshavn, Odsherred i Nordsjælland og hans elskede Bahrain.

Bajads – en operafortælling v/Søren Schelling & Anne Marie Johansen

Kom med til en intens kunstnerisk helhedsoplevelse, hvor musik, illustrationer og fortalte ord smelter sammen, når Søren Schelling opfører sin helt nye OPERAFORTÆLLING, Bajads.

Pris: 100,- – tilmelding på mail, via telefon eller på museet.

OPEAFORTÆLLINGEN er en fri kunstnerisk bearbejdning af Leoncavallos dramatiske operaperle Pagliacci, om teatermanden Canio, der kort før de skal på scenen, griber sin kone i at have en affære, og som trods sin vrede og sorg alligevel må trække i klovnedragten og spille sin rolle. Begivenhederne på scenen har en påfaldende lighed med dem uden for scenen og udvisker på dramatisk vis grænserne for, hvad der er teater, og hvad der er blodig virkelighed.

OPERAFORTÆLLINGEN er skabt af sangeren, forfatteren og operaformidleren Søren Schelling, der fortæller sin historie live foran publikum. Sammen med musikken fra operaen, der fletter sig ind og ud af fortællingen, og de farverige illustrationer af billedkunstneren Anne Marie Johansen, der danner en visuel baggrund, opstår der en original og intens kunstnerisk helhed.

Forud for OPERAFORTÆLLINGEN giver Søren Schelling en introduktion i form af et uformelt koncertforedrag med live operasang.

Om operafortælleren

Søren Schelling er født i Esbjerg 1977, cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og tidligere klassisk sang-studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Søren Schelling har siden sin barndom været grebet og inspireret af operaens magiske univers – et univers han har fastholdt, og som han søger at udbrede i sit professionelle liv som sanger, foredragsholder og operaformidler. Gennem de seneste 6 år har han arbejdet med operafortællinger, både i litterær form og som live fortællinger flettet sammen med billeder og musik. Hermed søger Søren Schelling ikke bare at give nyt blod til operaformidlingen, men samtidig at tilføre den en original kunstnerisk dimension.

Du kan læse mere om Søren Schelling på www.operafortaelling.dk og på www.sorenschelling.dk

Om illustratoren

Anne Marie Johansen er født i Aalborg i 1968 og bor i Frederikshavn, hvor hun arbejder som billedkunstner og illustrator. Tilbagevendende inspirationskilder er bl.a. Bibelens fortællinger, salmesang og poesi, naturen, himlen og ikke mindst fuglelivet, og hendes værker har prydet en lang række udstillinger i både ind- og udland. Anne Marie Johansen blev involveret i arbejdet med operafortællinger i 2017, og hendes fantasirige, ofte farvestrålende illustrationer er et vigtigt element i det samlede udtryk.

Læs mere om Anne Marie på www.annemariejohansen.dk.

Kristoffer Rosing-Schouw: Theremin-koncert

Multiinstrumentalisten Kristoffer Rosing-Schouw brugte tiden fornuftigt under coronakrisen, hvor han i stedet for at bruge tiden på fællessang og håndsprit udforskede det vidunderlige instrument, thereminen.

Thereminen er lige fyldt 100 år og har – uden selv at have ændret sig – fulgt det 20. århundredes teknologiske udvikling med – må man formode – lige dele gru og håb. Instrumentet er en forunderlig anskueliggørelse af det usynlige elektromagnetiske felt, der omgiver planeten. Det er magi, det er videnskab – det er ubegribeligt i koncertsituationen hvorledes små bevægelser i det synligt tomme rum omdannes til toner.

Rosing-Schouw spiller Gymnopedie af Erik Satie i stærkt modificeret form og med i-øjeblikket indhøstede lyde fra selve museet og fra de umiddelbare udendørs omgivelser.

Christian Skjødt Hasselstrøm: Artists´ Talk

Artists´ Talk med kunstneren og komponisten Christian Skjødt Hasselstrøm (DK).

Tirsdag d. 14. juni – 19-21

Skjødt Hasselstrøm arbejder i krydsfeltet mellem lyd, billedkunst og videnskab og forsøger med sine værker at udfordre vores sanseopfattelse og pege på dens begrænsninger.

Skjødt Hasselstrøm arbejder ofte stedsspecifikt og udforsker naturlige og videnskabelige fænomener, og han skaber store installationer og fordybende miljøer bestående af autonome systemer.

Hans værker kan ses som manifestationer eller vidner om det, vi som mennesker ikke er i stand til at opfatte, og om grænserne mellem vores sanseapparat og verdens materialitet.

Skjødt Hasselstrøm har været repræsenteret på gallerier, museer, festivaler og koncertsteder over hele verden, herunder Ars Electronica Festival i Linz, Mois Multi i Quebec Canada, A plus A Gallery i Venedig, Műcsarnok Kunsthalle Budapest, Sound Reasons i New Delhi, Skan II / Skanu Mežs i Riga, Üle Heli i Tallinn, Ostrava Days i Tjekkiet, Ultima i Oslo, Overgaden – Institute of Contemporary Art i København og Museum of Contemporary Art Denmark. Han har været artist-in-residence på Avatar i Quebec, Canada, EMS i Stockholm, Notam – Norsk Center for Teknologi, Kunst og Musik i Oslo og Inter Arts Center i Malmø / Lund Universitet i Sverige.

Læs mere om kunstneren her: http://skjodthasselstrom.com/

Foto: Nanna K. Hougaard

Adam Pultz Melbye: Solokoncert på Frederikshavn Kunstmuseum

Adam Pultz Melbye har siden 2019 arbejdet med udviklingen af instrumentet FAAB (Feedback-Actuated Augmented Bass).

FAAB er konstrueret i samarbejde med instrumentbyggeren Halldór Úlfarsson i 2019. Ved at udstyre en kontrabas med pickupper, forstærker, mikrocomputer og – ikke mindst – en højttaler indbygget i ryggen af instrumentet, skabes der en mekanisk og akustisk tilbagekobling (feedback) der sætter strengene i selvsving, så instrumentet så at sige kan spille selv.

Men fordi Adam ikke kan holde fingrene for sig selv, spiller han på instrumentet og indgår derved i dialog med de akustiske, mekaniske og digitale egenskaber, der kendetegner dette semi-autonome instrument. I løbet af koncerten vil publikum blive udsat for musik der – delvist komponeret og delvist improviseret – kommer rundt i krogene af instrument såvel som musiker.

Feedback tillader Adam at skabe flerstemmige og tætte klange samt komplekse klangfarver og rytmiske strukturer, der alt sammen udfolder sig i en åbenlys samtale – og nogle gange kamp – imellem musiker og instrument.

Efter koncerten vil Adam fortælle om instrumentet samt hvorledes han har udviklet sit repertoire.

Han vil desuden komme ind på hvordan virtuositet får en anden betydning, når man spiller et instrument der ikke gør som man siger. 

Adam Pultz Melbye er født og opvokset i Ribe og bor nu i Berlin. Han er musiker, komponist, lydkunstner og programmør samt PhD-kandidat på Queen’s University’s Sonic Arts Research Centre (SARC) i Belfast, Nordirland. Adam har turneret i Europa, USA, Japan og Australien, har udgivet tre soloalbum og medvirker på omkring 50 udgivelser. Han har skrevet, indspillet og opført musik til teater, dans og film og har udstillet skulpturer på Kunsthal Nord i Aalborg. Han er desuden gæsteredaktør på den seneste udgave af tidsskriftet ECHO fra Orpheus Instituut i Gent, Belgien. 

Fernisering v/ Bibliotekets Billedskolehold

Hele efteråret har 12 dygtige unge kunstnere huseret på museet hver torsdag, hvor billedkunstner Lotte Dyhrberg har stået for billedskolen.

Torsdag d. 2. december holder vi fernisering. Udstillingen med de unge kunstnere kan ses frem til lørdag d. 18. december.

Medlemsaften:

Fredag d. 5. november klokken 19.00 fortæller Eric Kaare (Galleri Nordenvind) om Ian Rusth og, selvfølgelig, museets aktuelle udstilling ’Kunsten at cykle til Paris’.

Talken er ikke så meget en talk, som en walk, hvor vi bevæger os igennem udstillingen med ord og billeder ved vores side.

Arrangementet er gratis – men med tilmelding enten via mail, telefon eller IRL.

Syner vakt i støv – performance v/Inga Gerner Nielsen

Fra 17 til 21

Gratis

Syner vakt i støv er en performance, som time for time, skaber et skulpturelt mønster af knuste og farverige materialer på gulvet. Mønstret tager udgangspunkt i det verdensbillede som Hildegaard von Bingen skildrede i sine syner og sin ikonografi. 

Sanselige syner, som fortalte om menneskets plads i naturens himmelske orden/den himmelske naturs orden. Hildegaard von Bingens syner blev anerkendt af paven og er en af de få kvindelige stemmer vi har fra middelalderen.

Performancen fremmaner den sanselige og materialle dimension i Hildegaard von Bingens visioner. Lyden af en hammer som knuser materialerne og dufte, der fylder hele rummet.

Beskueren vil skulle tilbringe tid i den sanselige stemning, før det hele billede til sidst begynder at vise sig visuelt, når værkets performere lægger sig i samme stillinger som menneskene i Hildegards verdensbilleder.

Værket er en performance preview til projektet Omsorgens Mise-en-Scène som skabes i samarbejde mellem Inga Gerner Nielsen og sygeplejeuddannelsen på UCN i Hjørring.

Læs mere: https://ingagernernielsen.tumblr.com/post/640308984824430593/syner-vakt-i-st%C3%B8v-coming-to-frederikshavns

Åben workshop: Stempler & æsker

Verden har produceret nok af bl.a. vaskemaskiner, kulkraftværker, emballage og massefremstillede julekort!!! Men julegaven (hjemmelavet eller re-gifted) skal alligevel pakkes ind og verdens bedste bedstemor skal alligevel have en hilsen.

Derfor inviterer vi til åben workshop – lørdag d. 4. december fra 11-16, hvor man kan kigge forbi og lave fra-og-til-stempler eller små grafiske mesterværker (unikaprodukter) samt æsker til indpakning og opbevaring.

Workshoppen er gratis og foregår under kyndig vejledning af museets personale.

KONCERT: LINDE TILLMANS

Musik i efterårsmørket

Gratis

Arrangeret i samarbejde med Huset i Hasserisgade (Aalborg)

Linde Tillmanns’ In Sight er et projekt i konstant fornyelse, som altid søger efter nye koncepter og grænser de kan krydse.

Med rod i den moderne jazz og et væld af forskellig traditionsmusik undersøger pianisten & komponisten Linde Tillmanns forskellige vinkler i komposition, forskellige harmonier og rytmiske fortolkninger.

Det er organisk, underligt, overlogisk og forunderligt fængende

In Sight består af:
Linde Tillmanns: Klaver / komposition
Prashant Samlal: Guitar
Anosh ter Haar: bas
Daniel Clason: Trompet
Floris van Elderen: Trommer
Moro Osito von Ropi: Fløjte/congas/percussion

KONCERT: ANGST // MALSTRØM

MUSIK I EFTERÅRSMØRKET MED ANGST // MALSTRØM

Onsdag d. 17. november klokken 20.00

Gratis

Arrangeret i samarbejde med 1000Fryd (Aalborg)

ANGST: Siden vinteren 2020 har ANGST (Lucas) optaget lyde rundt omkring i Aalborg by og opdagede, at der findes mange mærkelige menneskeskabte lyde. Lydene manipuleres til noget, der ikke længere eksisterer i byen.

MALSTRØM: Mens natten løftede sig, gled smukke lyde gennem alle sprækkerne. Alle de fascinerende entiteter var ikke længere en sløring. Levende visioner om alle lokkende væsener og eksistens kom flammende igennem. Nyt liv blev skabt. En kreation lavet af vejrtrækning, larm og ballade. Lag og lag af verdslige udbrud ligger ved siden af ​​hinanden og bliver til et usminket stykke plastik.

Filmfestival: Proto & Andre Typografier

Lørdag d. 25. september mellem 11 og 14.

Gratis arrangement – tilmelding ikke nødvendig.

Film & Dada hører sammen; de dadaistiske formeksperimenter fra 1920´erne repræsenterer en kaotisk, tilfældig og nærmest hæslig æstetik, hvor teknologi, eksperimenter og erfaring flyder sammen og påvirker hinanden i en gensidig gidselsituation mellem menneske og maskine.

Filmskabere såsom Hans Richter, Man Ray og Viking Eggeling arbejdede i et felt, hvor teknologien både var ny og uprøvet. Men som de fleste andre kunstnere var de ikke begrænset af egne evner og udviklede i løbet af ganske få år en række formalistiske forstyrrelser som med betegnelsen Absolut Film stadig giver genlyd den dag i dag.

Dadaisternes ambition om at trække tæppet væk under meningsløsheden ved at undersøge den meningsløse mening igennem formeksperimenter fejrer vi på Frederikshavn Kunstmuseum med mini-filmfestivalen, som vi har døbt:

Proto & Andre Typografier.

Byg et digt v/ Gitte Haurholm

Surrealistisk digtværksted på Frederikshavn Kunstmuseums grafiske værksted!

Hvem: Alle aldre, unge, gamle, tykke og tynde; tag din bedstemor, dit barnebarn eller din kammerat under armen og vær med til at plante en frodig jungle af sprogblomster på museet

Hvad: Vi dykker ned i det fælles ubevidste og bygger digte.

Ingen forudsætninger nødvendige: Det eneste man behøver er øjne i hovedet og tilstrækkelig finmotorik til at bruge en saks!

Ordsprog, girafsprog, volapyksprog, sprogsprogsprog, tilfældigheder og poesi: Lav dit helt eget ordbillede, hvor inspirerende, sjove, skøre eller dybsindige betydninger opstår mellem ord i alle mulige størrelser, fonts, læseretninger og formater!

Ordkunstner Gitte Hauerholm guider legen!

How to Become a Culture City

Workshop og samtalesalon med Rikke Ehlers Nilsson

Rikke Ehlers Nilsson i samarbejde med Aalborg Artist’s Association (AAAA) – workshop og samtalesalon over 3 dage.

Strikkeworkshop: Tirsdag d. 19 og Torsdag 21 oktober klokken 12-16.

Samtale-salon: Onsdag d. 20 oktober klokken 13-16.

Det glæder os at kunne invitere til udstillingen How to Become a Culture City af Rikke Ehlers Nilsson. Udstillingen består af en strikkeworkshop og samtale-salonen “Kunstneres arbejdsforhold – Kunst og Arbejde i Nordjylland”, der gennem et dialogbaseret møde ønsker at behandle kunstneres arbejdsvilkår.

Strikkeworkshoppen inviterer alle interesserede til at tage del i en kollektiv strikning af et tæppe, der indeholder teksten “Recognise, Identify, and Eliminate Artistic Poverty” (genkend, identificer og eliminer kunstnerisk fattigdom). En sætning som er formuleret i samarbejde med AAAA – en hybridiseret, kunstnerdrevet platform, der arbejder med at skabe bedre arbejdsvilkår for kunstnere og kulturaktører i Nordjylland.

For at gøre op med hvad der udgør en bæredygtig kulturby, fungerer teksten på tæppet som udgangspunkt for en kritisk dialog om, hvad der skal til for at forbedre kunstnerens arbejdsvilkår set ud fra kunstnernes eget perspektiv samtidig med at være katalysator for samtale-salonen. 

Værter på samtale-salonen er kunstnerne Kamilla Mez og Scott William Raby (fra AAAA) og Rodrigo Ghattas-Pérez (fra Verdensrommet – et gensidigt støttenetværk for kunstnere i Norge), som forud for samtalen indsamlet en række vidnesbyrd fra lokale kunstnere om deres nuværende arbejdssituation. Kunstnernes vidnesbyrd vil blive udfoldet og yderligere uddybet under selve arrangementet og tjene som referencepunkt for skabelsen af bedre praksis fremover.

Mønsteret til tæppet er gratis og fås på museet i dets åbningstider. Udstillingen og samtale-salonen er venligst støttet af Statens Kunstfond, Slots- og Kulturstyrelsen, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland og Aalborg Kommunes Kulturpulje.

Læs mere om kunstneren og de forskellige platforme, der tager del i udstillingen her: 

www.rikkeehlersnilsson.com

www.frederikshavnkunstmuseum.dk

www.aaaa.network

www.verdensrommet.network

Støttet af Statens Kunstfond

Billedskole

Kan du lide at tegne, male og at udtrykke dig kreativt? Går du i 2.-6. klasse? Så er Billedskolen Frederikshavn lige noget for dig.

Vi skal sammen med billedkunstner Lotte Dyhrberg undersøge og eksperimentere med kunstens udtryksformer – tegning, maleri, skulptur med mere. Vi lader os inspirere, mens vi går på opdagelse i udstillingerne og samlingen på Frederikshavn Kunstmuseum. 

Lotte Dyhrberg har undervist børn i alle aldre i USA og Danmark, og nyder at skabe en atmosfære af sjov læring. Hun er selv udøvende kunstner.

Holdet slutter af med fælles udstilling og fernisering på Frederikshavn Kunstmuseum torsdag den 2. december kl. 17.00.

Første gang torsdag den 16. september. Sidste gang den torsdag 25. november. 

Arrangeret i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek

Jorden tur/retur

I forbindelse med Artpushers udstilling #DANSK på Frederikshavn Kunstmuseum sætter vi fokus på samhørighed og fællesskab – og forsøger at opfylde nogle ønsker undervejs i fællesskab med Make A Wish Danmark.

Det er en gammel sandhed at fordomme og mangel på kendskab blokerer for fællesskabet, samhørigheds- og ansvarsfølelsen for andre mennesker.

Kampen for fællesskabet vil vi på Frederikshavn Kunstmuseum gerne kaste os ind i.

Vi går derfor i Artpushers fodspor og tager Frederikshavn under behandling gennem collage, fotografi, tegning og maling på ruten JORDEN TUR/RETUR.

Det er et åbent og gratis arrangement som løber igennem juli og august måned. På workshoppen tager vi udgangspunkt i allerede eksisterende postkort fra Frederikshavn og landsdelen i øvrigt og bearbejder disse til unika-postkort.

De unikke postkort sættes til salg i museumsbutikken og alle indtægter fra salget går til Make A Wish Danmark –  en forening der har til formål at opfylde ønsker for børn mellem 3-18 år i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.

Maya Deren: ‘A Witches´ Cradle’

Det er med glæde, at vi inviterer til filmscreening på den ukrainske avantgardefilmskaber Maya Derens ufuldendte eksperimentalfilm ’Witches´Cradle’ (1943).

’Witches Cradle’ blev filmet på Peggy Guggenheims Art of This Century Gallery og byder – udover en overbevisende gæsteoptræden af Marcel Duchamp – på skygger og lys, et bankende hjerte, mærkelige vinkler, ritualer og okkulte symboler.  

En væsentlig del af filmens ufuldendthed beror på den manglende lydside. Igennem tiden har der været mange bud på dette. FKM´s bud er total stilhed.

Vi går Noma i bedene og byder på en let forfriskning: Vin, vand og aske.

Screeningen er kun for medlemmer og tilmelding er nødvendig.

Kom glad og i heksehumør og vær med til at bakke op om Frederikshavn Kunstmuseum.

Tid og sted:

Tirsdag d. 23. juni, kl. 19.00 på Frederikshavn Kunstmuseum, Parallelvej 14.

Operafortælling

Kunst og opera på Frederikshavn Kunstmuseum – Billeder fra et bohèmeliv

En helt speciel oplevelse venter publikum, når Frederikshavn Kunstmuseum torsdag den 30. januar inviterer til operafortælling på museet. En unik performance, hvor fortælling, musik og billedkunst møder hinanden, og det foregår lige midt i Anne Marie Johansens store farverige udstilling

Storm og Stille.

Det er en af verdens mest berømte og elskede operaer, Puccinis ”La Bohème”, der ligger til grund for denne operafortælling. Men historien om bohemerne i det kolde loftskammer i Paris lempes fri af operaens handling og sættes ind i en ny sammenhæng, der giver den selvstændig form og på samme tid føjer nye dimensioner til den kendte fortælling om kunstneren Marcel og den fattige Mimi.


Det er Søren Schelling, sanger, foredragsholder og operaformidler fra Odder, der fortæller historien live. Siden sin barndom har han været grebet og inspireret af operaens magiske univers, og gennem de seneste år har han arbejdet med operafortællinger både i litterær form og som levende fortællinger flettet sammen med billeder og musik.
Søren Schelling har arbejdet sammen med billedkunstner Anne Marie Johansen om ”Billeder fra et bohèmeliv”, så ud over fortællingen får publikum også mulighed for at se Anne Maries originale illustrationer på storskærm, ligesom der selvfølgelig også bliver lejlighed til at kigge på den aktuelle udstilling.


For at festliggøre aftenen bydes der også på lidt tapas og vin.

Ønsker du at lade dig rive med af en god historie med smuk musik og fantasirige illustrationer, så køb billet på kunstmuseet til arrangementet torsdag den 30. januar kl. 19. 

Lav din egen film

Gratis workshop på Frederikshavn Kunstmuseum i uge 32!

Tag din bedstemor/bedstefar i hånden og din smart-phone i baglommen og kom til stop-motion workshop på Frederikshavn Kunstmuseum tirsdag og torsdag i uge 32 fra 10 til 14.

Stop-motion er en filmteknik, hvor man bruger figurer eller andre ting til at animere med. Teknikken fungerer ved, at der tages et billede, objektet flyttes, der tages endnu et billede, objektet flyttes og der tages endnu et billede osv osv osv…

Man kan også lave stop-motion med levende mennesker, der flytter sig en smule mellem hvert billede – eller som i Cirkeline med flade tegninger, der klippes ud og flyttes i forhold til hinanden.

Det er supernemt, sjovt og næsten magisk, når de mange billeder sammensættes til en lille film.

Vi hjælper med at lave en fortælling som storyboard, sætte en kulisse op og til sidst filme i den gratis app Stop Motion Studio.

Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig.

Se dig klog­ – en rejse i billeder

Frederikshavn Kunstmuseum inviterer på en bevidsthedsudvidende rejse, hvor vi i selskab med naturvejleder og ph.d.-studerende i psykologi Simon Høegmark undersøger hemmelighederne bag kunstens helbredende kræfter og hvordan de hjerneprocesser, som kunsten aktiverer, kan styrke os både fysisk, mentalt og sjæleligt.

Arrangementet tager udgangspunkt i museets aktuelle udstilling med Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen og er en blanding af teori og praktiske øvelser, hvor vi undervejs får indblik i naturvidenskabelige, psykologiske og filosofiske forklaringer på samspillet mellem natur/kultur, hjernen/kroppen, kunsten og livet.

Det handler også om arven fra vores forfædre og vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan genkender vi noget som trygt og andet som en trussel?

Simon Høegmark kommer også ind på den nyeste hjerneforskning, som fortæller os om, hvad der sker med hjernen, når vi er i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Hvad er det, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?

Der vil også indgå praktiske øvelser – åndedræts- og bevægelsesøvelser – som man selv kan arbejde videre med.

Simon Høegmark er naturvejleder, phd.-studerende i psykologi ved Syddansk Universitet og medforfatter til bogen ‘Vi er natur’ om naturens særlige evne til at helbrede krop og sind.

Tilmelding til kunst@frederikshavn.dk eller på Facebook

Maks. 30 deltagere

Pris: 175,- // 125,- (medlemspris)

Billetten inkluderer snacks og forfriskninger

Musikalsk kunst­vandring

En musikalsk kunstvandring er en ny og anderledes måde at formidle og opleve kunst på.


Musikere, formidler og publikum inspirerer hinanden via tale, musik og udtryk til en større forståelse af kunsten. Kunstvandring indbyder til at alle følelser, meninger og udtryk har en plads, når det kommer til kunst og musik.

Musik og tale er improviseret og opstår i samspillet mellem musikere, kunstformidler og publikum.

Det gør hver kunstvandring unik.


”Her er ingen facit, kun nuet”.


Varighed ca. 45 minutter.

Støttet af Statens Kunstfond

Konjak & keramik

Det er med stor fornøjelse, at vi inviterer til dette sære arrangement, hvor billedkunstner Lene Palm Larsen og keramiker Irene Frøsig sætter hinanden i stævne til en samtale om krydsfeltet mellem keramik og billedkunst.

Hvad sker der i mødet mellem den to-dimensionelle billedflade og lerets tre dimensioner?

Hvordan adskiller leret og brændingsprocessen sig fra lærredet og blikket?

Og mange mange mange mange andre spørgsmål!

Geolog Klavs Mandrup Christensen (Göttingen Universitet) starter seancen med et oplæg om leret som geologisk fænomen.

Museet byder på cognac mens vi lytter, kigger og lerer om lær.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Drink & draw

Kunst + vin + Frederikshavn Kunstmuseum = sandt!

Velkommen til Drink & Draw på Frederikshavn Kunstmuseum – en sjov og uhøjtidelig fælles tegne- og skitsesession, hvor vi med et glas vin lige ved hånden går til Keld Moseholms udstilling på en anderledes måde.

1. Aftenen starter med en kort introduktion til kunstnerens værker.

2. Vi tegner/skitserer, hygger os og kigger.

Bemærk: Man behøver ikke at vise sine tegninger til nogen (medmindre man vil).

Medbring dig selv – vi har tegnematerialer, tegnebræt, stole, vin og glas.Velkommen til en kunstoplevelse udover det sædvanlige!

NB: Gratis, men med tilmelding – maks. 10 deltagere.

GIFT (performance) v/POST SCRIPTUM

En live paint performance på plænen foran museet.

Performancen efterlader sig en installation og videodokumentation, som kan opleves på museet resten af sommeren.

GIFT er en ordløs leg med og undersøgelse af mellemmenneskelige normer og symboler.

En form påført, forført og forklædt i mande- og kvinderelationen.

Farveløs og farvemættet. Skabelse, opløsning og forløsning. Rollerne udspiller og omformer sig i en sanseligt livsbekræftende dødedans af smeltende påfuglefjer, lærred, krop og lyd, der rækker ud over intellektets bånd og ind i en grænseløs kærlighed.

P.S. (Post Scriptum) er en performancegruppe, der er optaget af og lader sig inspirere af alkymistiske symboler, hellige tegn og arketyper som et ubevidst lag af den menneskelige psyke.

Performere: Rikke Stepstone & Anja Korsgaard.

Performancen er støttet af Hjørring Kommune & Frederikshavn Kunstmuseum

Sans & samling I-II

Vi stiller skarpt på sanserne og inviterer til indlevelsesrækken SANS & SAMLING to lørdage i december mellem 13 og 15, hvor der er gratis adgang på museet!

Til arrangementerne er der mulighed for på egen krop at opleve, hvordan vores oplevelse af verden består af en symfoni af impulser og indtryk, som vi ikke rigtigt har kontrol over.

Gennem en række enkle sanseeksperimenter med lyde, dufte, kulde og varme, lys og mørke sætter vi hele kroppen (og sindet) i bevægelse og undersøger samspillet mellem vores sanseapparat og kunstværket som oplevelse/indlevelse.

Eksperimentet udfordrer os på, hvad det vil sige at sanse for den enkeltes individuelle oplevelser, andres oplevelser samt måske gøre os opmærksomme på verden i det hele taget.

Arrangementet er gratis – tilmelding ikke nødvendig.

Klods-Hans på museet

Dansk-tjekkisk dukketeater på museet. Teater Svanen lagde vejen forbi med håndskårne dukker og en fortolkning af H.C. Andersens herlige historie om herremanden, som havde to sønner, der var så vittige, at det halve var nok. De ville fri til kongens datter, og det turde de, for hun havde ladet kundgøre, at hun ville tage til mand, den hun fandt bedst kunne tale for sig. Der var også en tredje broder. Men der var ingen der regnede ham med som broder, for han havde ikke sådan lærdom som de to andre,

og ham kaldte de bare Klods-Hans.

Da Klods-Hans hørte om sine brødres planer, sagde han: ”Hille den, jeg får sådan en lyst til at gifte mig”. Og så drog de tre brødre af sted til slottet, for at prøve deres lykke.

Vrå Højskole på Gallerigangen

December 2020 – januar 2021

Oplev billeder fremkaldt på en guitar, på en metalplade eller på keramik, når Frederikshavn Kunstmuseum rydder vægplads til Vrå Højskoles fotohold.

Eleverne på højskolen har det sidste halve år eksperimenteret med flydende emulsion, malet med lys og taget billeder med den særlige Kodak Motion Picture film, hvor de selv har defineret deres eget farveudtryk. Der er tale om 30 meget forskellige værker. Nogle i farver, nogle i sort-hvid – men alle sammen gode eksempler på den magi, der opstår, når man selv fremkalder og arbejder med sine egne billeder.

Walk By Bio

Frederikshavn Kunstmuseum viser filmene FEBERDANS af Marie-Louise Vittrup og DEN GODE VERDEN af Kaspar Oppen Samuelsen.

DEN GODE VERDEN er en animeret stregtegnefilm hvor mennesker, dyr og objekter optræder mellem hinanden i en mangfoldig blanding af sociale situationer, de interagerer med hinanden eller har nok i sig selv, er optagede af at tage sig ud, stille sig an og præsentere sig – på samme tid ophøjede og latterliggjorte.

Kaspar Oppen Samuelsen er født i 1977 og uddannet 2000-2003 på Goldsmiths College, University of London og 2011 fra Det kgl. Kunstakademi i København.

FEBERDANS – I et palads i Palermo er et kæmpemæssigt freskomaleri installeret i et rum for sig selv. Det bærer titlen  Trionfo della Morte: Dødens Triumf. I billedet rider døden på en skelethest omgivet af mennesker som enten er blevet ramt af dødens pile eller på vej til det. På trods af at nogle af personagerne fortsætter deres aktiviteter, er deres blikke stivnede. Maleriet sitrer af nærvær, selv hundene i snor vrider sig i forventning om det nært forestående. 500 år senere skrev Eugéne Ionesco stykket DØDENS TRIUMF, som affødte balletten DØDENS TRIUMF, som 30 år senere affødte Marie-Louise Vittrups film. Og her er vi nu. Marie-Louise Vittrup er født i 1972 og uddannet fra Det kgl. Kunstakademi i 2011. Hun arbejder med video, skulptur, kollage og installation. Hendes nysgerrighed kredser omkring værker som bliver til uden for atelierets afgrænsede rum og uden direkte iscenesættelse.

Grafisk læsegruppe

Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker er helt på det rene med HVAD et billede kan betyde. Det er ofte vanskeligere at finde ud af HVORDAN det betyder.

Grafisk Læsegruppe på museet er et forum, hvor man kan diskutere, undre sig og i fællesskab undersøge HVORDAN grafik og visualitet kommer til at betyde noget i samspillet med egne erfaringer.

Der er ikke særligt fokus på kunstbilleder, men snarere på billedmateriale fra “Den virkelige Verden’.

Vi kaster os over pasfotos, reklamer, illustrationer, pressebilleder, plakater, tøjdesign, skiltning bogdesign, filmsprog og den mulige betydning af familiefotografier og kruseduller etc etc etc.

50,- inkl. et glas vin/kaffe/vand

Næste workshop: Tirsdag d. 26. oktober fra 19-21 (min. 5 deltagere).

Tilmelding via facebook eller henvendelse til museet.

Unika- & kunstnerbøger

Med jævne mellemrum åbner vi dørene og vores grafiske værksted for aspirerende bogkunstnere og grafisk-litterære eksperimenter, når vi fremstiller egne kunstner- og unikabøger.

En kunstnerbog er ikke en bog om kunst, men slet og ret en bog som kunst.Det er et værk i sig selv og kan samtidig fungere som en formidling af en række udtryksformer som foto, tegning, grafik og tekst.

Der er ingen regler, kun eksperimenter

– og det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Så kom og lav din egen kogebog, hvor billeder eller figurer af fisk måske vælter ud, når du slår op på opskriften på røget makrel eller måske en rejsebog fra Hamborg, som måske lugter lidt af Elben og sværindustri.

50,- inkl. et glas vin/kaffe/vand

Næste workshop: Tirsdag d. 2. november fra 19-21 (min. 5 deltagere).

Tilmelding via facebook eller henvendelse til museet.

Tankefulde tirsdage

Mandag har et dårligt ry. Tirsdag et endnu værre. Det laver vi om på med en solid dosis tankefylde hver tirsdag mellem 10 og 12, fordi:

Ingen fortjener et dårligt ry for blot at være, som man er.

Hver tirsdag formiddag i tidsrummet 10.00 – 11.00 inviterer vi til kunst og kontemplation.

Der er gratis adgang i tidsrummet.

Og tag bare en kop kaffe/the/vand/smoothie/dåseøl/madpakke med.

Hver tirsdag 10.00 – 11.00 på Frederikshavn Kunstmuseum.

Alle er velkomne!!!

Dada i da(g)

Jævnligt inviterer museet til at eksperimentere med og imitere surrealismens arbejdsmetoder:

Collage, cut-up, tilfældigheder, ready-mades, narkotika og absinth, film, lyd og meget mere.

Udover at være en af de mest omvæltende epoker inden for kunsthistorien er det helt grundlæggende også bare vildt morsomt, intuitivt og spændende at opleve og arbejde med.

50,- inkl. et glas vin/kaffe/vand

Næste workshop: Tirsdag d. 23. november fra 19-21 (min. 5 deltagere).

Tilmelding via facebook eller henvendelse til museet.