menu

How to Become – workshop med Rikke Ehlers Nilsson

Rikke Ehlers Nilsson i samarbejde med Aalborg Artists Association – workshop og samtale-salon over 3 dage.

Strikkeworkshop: Tirsdag d. 19. oktober – d. 20 oktober klokken 12-16.
Samtale-salon: Torsdag d. 21. oktober klokken 12-16.

Støttet af Statens Kunstfond

Billedskole

Kan du lide at tegne, male og at udtrykke dig kreativt? Går du i 2.-6. klasse? Så er Billedskolen Frederikshavn lige noget for dig.

Vi skal sammen med billedkunstner Lotte Dyhrberg undersøge og eksperimentere med kunstens udtryksformer – tegning, maleri, skulptur med mere. Vi lader os inspirere, mens vi går på opdagelse i udstillingerne og samlingen på Frederikshavn Kunstmuseum. 

Lotte Dyhrberg har undervist børn i alle aldre i USA og Danmark, og nyder at skabe en atmosfære af sjov læring. Hun er selv udøvende kunstner.

Holdet slutter af med fælles udstilling og fernisering på Frederikshavn Kunstmuseum torsdag den 2. december kl. 17.00.

Første gang torsdag den 16. september. Sidste gang den torsdag 25. november. 

Arrangeret i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek

Jorden tur/retur

I forbindelse med Artpushers udstilling #DANSK på Frederikshavn Kunstmuseum sætter vi fokus på samhørighed og fællesskab – og forsøger at opfylde nogle ønsker undervejs i fællesskab med Make A Wish Danmark.

Det er en gammel sandhed at fordomme og mangel på kendskab blokerer for fællesskabet, samhørigheds- og ansvarsfølelsen for andre mennesker.

Kampen for fællesskabet vil vi på Frederikshavn Kunstmuseum gerne kaste os ind i.

Vi går derfor i Artpushers fodspor og tager Frederikshavn under behandling gennem collage, fotografi, tegning og maling på ruten JORDEN TUR/RETUR.

Det er et åbent og gratis arrangement som løber igennem juli og august måned. På workshoppen tager vi udgangspunkt i allerede eksisterende postkort fra Frederikshavn og landsdelen i øvrigt og bearbejder disse til unika-postkort.

De unikke postkort sættes til salg i museumsbutikken og alle indtægter fra salget går til Make A Wish Danmark –  en forening der har til formål at opfylde ønsker for børn mellem 3-18 år i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.

Maya Deren: ‘A Witches´ Cradle’

Det er med glæde, at vi inviterer til filmscreening på den ukrainske avantgardefilmskaber Maya Derens ufuldendte eksperimentalfilm ’Witches´Cradle’ (1943).

’Witches Cradle’ blev filmet på Peggy Guggenheims Art of This Century Gallery og byder – udover en overbevisende gæsteoptræden af Marcel Duchamp – på skygger og lys, et bankende hjerte, mærkelige vinkler, ritualer og okkulte symboler.  

En væsentlig del af filmens ufuldendthed beror på den manglende lydside. Igennem tiden har der været mange bud på dette. FKM´s bud er total stilhed.

Vi går Noma i bedene og byder på en let forfriskning: Vin, vand og aske.

Screeningen er kun for medlemmer og tilmelding er nødvendig.

Kom glad og i heksehumør og vær med til at bakke op om Frederikshavn Kunstmuseum.

Tid og sted:

Tirsdag d. 23. juni, kl. 19.00 på Frederikshavn Kunstmuseum, Parallelvej 14.

Grafisk læsegruppe

Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker er helt på det rene med HVAD et billede kan betyde. Det er ofte vanskeligere at finde ud af HVORDAN det betyder.

Grafisk Læsegruppe på museet er et forum (to aftener hver måned), hvor man kan diskutere, undre sig og i fællesskab undersøge

HVORDAN

grafik og visualitet kommer til at betyde noget.

Der er ikke særligt fokus på kunstbilleder, men snarere på billedmateriale fra “Den virkelige Verden’.

Vi kaster os over pasfotos, reklamer, illustrationer, pressebilleder, plakater, tøjdesign, skiltning bogdesign, filmsprog og den mulige betydning af familiefotografier og kruseduller etc etc etc.

Gratis.

Tilmelding via facebook eller henvendelse til museet.

Operafortælling

Kunst og opera på Frederikshavn Kunstmuseum – Billeder fra et bohèmeliv

En helt speciel oplevelse venter publikum, når Frederikshavn Kunstmuseum torsdag den 30. januar inviterer til operafortælling på museet. En unik performance, hvor fortælling, musik og billedkunst møder hinanden, og det foregår lige midt i Anne Marie Johansens store farverige udstilling

Storm og Stille.

Det er en af verdens mest berømte og elskede operaer, Puccinis ”La Bohème”, der ligger til grund for denne operafortælling. Men historien om bohemerne i det kolde loftskammer i Paris lempes fri af operaens handling og sættes ind i en ny sammenhæng, der giver den selvstændig form og på samme tid føjer nye dimensioner til den kendte fortælling om kunstneren Marcel og den fattige Mimi.


Det er Søren Schelling, sanger, foredragsholder og operaformidler fra Odder, der fortæller historien live. Siden sin barndom har han været grebet og inspireret af operaens magiske univers, og gennem de seneste år har han arbejdet med operafortællinger både i litterær form og som levende fortællinger flettet sammen med billeder og musik.
Søren Schelling har arbejdet sammen med billedkunstner Anne Marie Johansen om ”Billeder fra et bohèmeliv”, så ud over fortællingen får publikum også mulighed for at se Anne Maries originale illustrationer på storskærm, ligesom der selvfølgelig også bliver lejlighed til at kigge på den aktuelle udstilling.


For at festliggøre aftenen bydes der også på lidt tapas og vin.

Ønsker du at lade dig rive med af en god historie med smuk musik og fantasirige illustrationer, så køb billet på kunstmuseet til arrangementet torsdag den 30. januar kl. 19. 

Lav din egen film

Gratis workshop på Frederikshavn Kunstmuseum i uge 32!

Tag din bedstemor/bedstefar i hånden og din smart-phone i baglommen og kom til stop-motion workshop på Frederikshavn Kunstmuseum tirsdag og torsdag i uge 32 fra 10 til 14.

Stop-motion er en filmteknik, hvor man bruger figurer eller andre ting til at animere med. Teknikken fungerer ved, at der tages et billede, objektet flyttes, der tages endnu et billede, objektet flyttes og der tages endnu et billede osv osv osv…

Man kan også lave stop-motion med levende mennesker, der flytter sig en smule mellem hvert billede – eller som i Cirkeline med flade tegninger, der klippes ud og flyttes i forhold til hinanden.

Det er supernemt, sjovt og næsten magisk, når de mange billeder sammensættes til en lille film.

Vi hjælper med at lave en fortælling som storyboard, sætte en kulisse op og til sidst filme i den gratis app Stop Motion Studio.

Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig.

Se dig klog­ – en rejse i billeder

Frederikshavn Kunstmuseum inviterer på en bevidsthedsudvidende rejse, hvor vi i selskab med naturvejleder og ph.d.-studerende i psykologi Simon Høegmark undersøger hemmelighederne bag kunstens helbredende kræfter og hvordan de hjerneprocesser, som kunsten aktiverer, kan styrke os både fysisk, mentalt og sjæleligt.

Arrangementet tager udgangspunkt i museets aktuelle udstilling med Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen og er en blanding af teori og praktiske øvelser, hvor vi undervejs får indblik i naturvidenskabelige, psykologiske og filosofiske forklaringer på samspillet mellem natur/kultur, hjernen/kroppen, kunsten og livet.

Det handler også om arven fra vores forfædre og vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan genkender vi noget som trygt og andet som en trussel?

Simon Høegmark kommer også ind på den nyeste hjerneforskning, som fortæller os om, hvad der sker med hjernen, når vi er i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Hvad er det, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?

Der vil også indgå praktiske øvelser – åndedræts- og bevægelsesøvelser – som man selv kan arbejde videre med.

Simon Høegmark er naturvejleder, phd.-studerende i psykologi ved Syddansk Universitet og medforfatter til bogen ‘Vi er natur’ om naturens særlige evne til at helbrede krop og sind.

Tilmelding til kunst@frederikshavn.dk eller på Facebook

Maks. 30 deltagere

Pris: 175,- // 125,- (medlemspris)

Billetten inkluderer snacks og forfriskninger

Musikalsk kunst­vandring

En musikalsk kunstvandring er en ny og anderledes måde at formidle og opleve kunst på.


Musikere, formidler og publikum inspirerer hinanden via tale, musik og udtryk til en større forståelse af kunsten. Kunstvandring indbyder til at alle følelser, meninger og udtryk har en plads, når det kommer til kunst og musik.

Musik og tale er improviseret og opstår i samspillet mellem musikere, kunstformidler og publikum.

Det gør hver kunstvandring unik.


”Her er ingen facit, kun nuet”.


Varighed ca. 45 minutter.

Støttet af Statens Kunstfond

Konjak & keramik

Det er med stor fornøjelse, at vi inviterer til dette sære arrangement, hvor billedkunstner Lene Palm Larsen og keramiker Irene Frøsig sætter hinanden i stævne til en samtale om krydsfeltet mellem keramik og billedkunst.

Hvad sker der i mødet mellem den to-dimensionelle billedflade og lerets tre dimensioner?

Hvordan adskiller leret og brændingsprocessen sig fra lærredet og blikket?

Og mange mange mange mange andre spørgsmål!

Geolog Klavs Mandrup Christensen (Göttingen Universitet) starter seancen med et oplæg om leret som geologisk fænomen.

Museet byder på cognac mens vi lytter, kigger og lerer om lær.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.