menu

How to Become a Culture City

Workshop og samtalesalon med Rikke Ehlers Nilsson

Rikke Ehlers Nilsson i samarbejde med Aalborg Artist’s Association (AAAA) – workshop og samtalesalon over 3 dage.

Strikkeworkshop: Tirsdag d. 19 og Torsdag 21 oktober klokken 12-16.

Samtale-salon: Onsdag d. 20 oktober klokken 13-16.

Det glæder os at kunne invitere til udstillingen How to Become a Culture City af Rikke Ehlers Nilsson. Udstillingen består af en strikkeworkshop og samtale-salonen “Kunstneres arbejdsforhold – Kunst og Arbejde i Nordjylland”, der gennem et dialogbaseret møde ønsker at behandle kunstneres arbejdsvilkår.

Strikkeworkshoppen inviterer alle interesserede til at tage del i en kollektiv strikning af et tæppe, der indeholder teksten “Recognise, Identify, and Eliminate Artistic Poverty” (genkend, identificer og eliminer kunstnerisk fattigdom). En sætning som er formuleret i samarbejde med AAAA – en hybridiseret, kunstnerdrevet platform, der arbejder med at skabe bedre arbejdsvilkår for kunstnere og kulturaktører i Nordjylland.

For at gøre op med hvad der udgør en bæredygtig kulturby, fungerer teksten på tæppet som udgangspunkt for en kritisk dialog om, hvad der skal til for at forbedre kunstnerens arbejdsvilkår set ud fra kunstnernes eget perspektiv samtidig med at være katalysator for samtale-salonen. 

Værter på samtale-salonen er kunstnerne Kamilla Mez og Scott William Raby (fra AAAA) og Rodrigo Ghattas-Pérez (fra Verdensrommet – et gensidigt støttenetværk for kunstnere i Norge), som forud for samtalen indsamlet en række vidnesbyrd fra lokale kunstnere om deres nuværende arbejdssituation. Kunstnernes vidnesbyrd vil blive udfoldet og yderligere uddybet under selve arrangementet og tjene som referencepunkt for skabelsen af bedre praksis fremover.

Mønsteret til tæppet er gratis og fås på museet i dets åbningstider. Udstillingen og samtale-salonen er venligst støttet af Statens Kunstfond, Slots- og Kulturstyrelsen, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland og Aalborg Kommunes Kulturpulje.

Læs mere om kunstneren og de forskellige platforme, der tager del i udstillingen her: 

www.rikkeehlersnilsson.com

www.frederikshavnkunstmuseum.dk

www.aaaa.network

www.verdensrommet.network

Støttet af Statens Kunstfond