& Exlibrissamling

Figuration i rum

7. marts til 27. juni 2020

Fernisering 7. marts kl. 14 – alle er velkommen

“Annette på stol” foto Kirstine Mengel – Parafrase over Bliktrommen foto Evan Frederiksen – “Stige gennem sten” foto Kirstine Mengel

Udstillingen på Frederikshavn Kunstmuseum viser eksempler på hvad der har optaget Keld Moseholm som billedkunstner gennem tiden.
Fra det sete og sansede, fra croquis tegninger og skitser til portrætter og naturalistiske skulpturer – til de mere filosofiske og ekspressive – nogle gange surreelle og absurde skulpturer, hvor han bruger den lille runde figur som en anonym, tidløs arketype.
Det har været væsentligt for Keld Moseholm at udforske den menneskelige krop på forskellig måde, og den klassiske figur danner grundlaget for skulpturerne med den lille runde figur.
I skulpturerne med den runde figur er det mere de eksistentielle vilkår der optager ham, udtrykt igennem formen i rum, hvor rytme, balance og bevægelse er væsentlige skulpturelle elementer, ligesom tyngde og vægtløshed, spejlinger og det imaginære rum har inspireret.
Almindelige dagligdags ting kan få betydning som metaforer for tanke, følelse og erindring om hændelser i vores tid, f.eks. mure mellem mennesker eller magtens skrøbelighed vist i eksempelvis ”Korthuset” eller ”Kniven”
Keld Moseholm har været inspireret af fortiden og menneskets grundvilkår og den måde det har været udtrykt på i kunsten igennem tiden, ex helt tilbage til en ca. 20.000 år gammel ”Venus fra Willendorf”, men er også inspireret af nutiden, og lige nu er det klima og miljø der spiller en væsentlig rolle i vores bevidsthed og måske påvirker den kunstneriske proces. På den måde bliver skulpturerne tidløse – rækker henover tid i deres udtryk. Moseholm ønske er, at beskueren selv tager stilling til hvad der kan være på færde, og han forholder sig åbent til tolkning af værkerne.
Se også www.moseholm.dk

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire