& Exlibrissamling

11. januar til 29. februar 2020

Søren Lehmann Rasmussen er født og opvokset i Frederikshavn, og flyttede til Læsø i 1961. Han blev i meget ung alder interesseret i kunst, og lærte gennem årene mange kunstnere at kende. Allerede som barn begyndte han at samle på billeder af kendte kunstværker og købte tryk, litografier og træsnit. Søren Lehmann Rasmussen synes det ville være dejligt, hvis andre også kunne se nogle af de ting han har samlet, derfor udstiller Frederikshavn Kunstmuseum en tysk kalender fra Søren Lehmann Rasmussens samling.
I 1979 solgte han halvdelen af sin gård på Læsø til Per Kirkeby og siden delte hans familie gården med Per Kirkeby og hans familie indtil han døde i 2018. Det var meget spændende for Lehmann Rasmussen at følge Kirkeby og hans arbejde på nært hold igennem næsten 40 år.
Den tyske kunstkalender fik Søren Lehmann Rasmussen i bryllupsgave af nogle tyske turister, som han lejede feriebolig ud til gennem 30 år. Familien kom fra Gelsenkirchen hvor Sparekassen i byen udgav kunstkalenderen.
Kalenderen har aldrig været hængt op, og er derfor ikke falmet eller skadet på anden måde. Kalenderen var gået i glemmebogen, indtil en oprydning efter et dødsfald bragte den for dagens lys i bunden af en stor kiste.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire