& Exlibrissamling

Storm og Stille

Stor retrospektiv soloudstilling med Anne Marie Johansen

11. januar – 29. februar 2020

Fernisering 11. januar kl. 14

Frederikshavn Kunstmuseum indleder det nye år festligt og farverigt med en stor alsidig udstilling af den lokale billedkunstner Anne Marie Johansen.
Gennem malerier, skitser, tegninger, illustrationer, skulpturer og meget mere vises kunstnerens udvikling fra legebarn til målrettet kunstner.

Anne Marie Johansen (f. 1968), som er autodidakt og arbejder på flere plan, har de sidste ca. 20 år været kunstner på fuld tid. Altid er hun i gang med nye skitser på arbejdsbordet, hvor alle forhåndenværende materialer bliver brugt: en gammel sko, papstumper, den sidste sjat af morgenkaffen og først og fremmest fingrene. Motivet får på denne måde struktur og rytme. Anne Marie tillader både sig selv og os andre at drømme og lade os rive med af den stemning, der opstår, når hun leger med materialerne, hvad enten vi flyver ud i himmelrummet til galakser og stjerner, leger med mariehøns og elefanter eller følger trækfuglenes ruter.
Den danske salmeskat og de bibelske historier har stor betydning for Anne Marie, som har sat sig det ambitiøse mål at illustrere alle Den danske Salmebogs 791 salmer. Foreløbig er det blevet til 350 illustrationer, og nogle af dem kan ses på udstillingen. Med stor fantasi har Anne Marie kreeret et farvestrålende salmeskab, som især bruges, når kunstneren sammen med organist Henrik Strøm holder foredrag om salmerne. Kunstneren har ca. 17 bogudgivelser bag sig og har bl.a. illustreret to operafortællinger sammen med Søren Schelling.
Anne Marie Johansens fantasifulde univers uden snævre jordiske grænser er balsam for hjerte og sjæl. Hendes livsglæde er smittende og omsættes i et fabulerende farvemættet billedsprog, hvad enten det gælder malerier, papirarbejder, skulptur, illustrationer, udsmykninger eller foredrag.
Hun er en kunstner med noget på hjerte!

Artist Talk
Mød Anne Marie Johansen til artist talk på Frederikshavn Kunstmuseum, hvor hun vil fortælle om sig selv og sin kunst.
Lørdag den 18. januar kl. 14.00
Gratis adgang!

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire