& Exlibrissamling

2. marts til 22. april 2019

Hver for sig og begge to sammen

Katerina Smetanova, SK – Andreas Raub, D – Elena Hlodec, RO – Karina Kopczynska-Janiszewska, PL

Siden 1978 har jeg, Brigitte Esche, samlet alt, hvad der har at gøre med ugler. Således blev det til 5000 figurer, frimærker, grafik, bøger m.v. Denne samling er nu afsluttet.
I forbindelse med min søgen efter ugle-motiver købte jeg på EBay også mine første exlibris med ugle-motiv, bl.a. hos Paul Becker. Da jeg spurgte, om han havde flere exlibris med ugler, anbefalede ham mig, at melde mig ind i det tyske exlibris selskab (DEG). Det skete 2002. I mellemtiden har jeg samlet godt 5000 exlibris med dette motiv, deriblandt også 80 med mit navn.
Da jeg i 2005 for første gang deltog i et DEG-årsmøde – det blev afholdt i Nürnberg –  mødte jeg mange interessante mennesker og således opstod der også en hel del venskaber. Kontakten med samlere og kunstnere er vigtigt for mig. Jeg føler og oplever samtaler og møder som givende og lærerige. Vejen fra en idé til det realiserede exlibris er altid spændende at følge og ligeledes at opleve, hvordan det forholder sig, når det kommer til anvendelse som byttemateriale.
I de senere år har jeg udvidet mine motiver og samler nu også exlibris med hænder, ansigter og træer.

Elly de Koster, NL – Elena Hlodec, RO – Olaf Gropp, D – Hermina Horvath, H

I 2005 ledsagede jeg, Joachim Esche, min hustru Brigitte til DEG-årsmødet i Nürnberg, selvom jeg, som begejstret samler af mineraler, ikke havde nogen interesse i exlibris. Jeg hjalp dog Brigitte med hendes søgen efter exlibris med ugler og forsøgte i det hele taget at nyde mødet. Selvom jeg således ikke var aktiv mødedeltager, blev jeg involveret i interessante og inspirerende samtaler med andre mødedeltagere.
På årsmødet næste år blev jeg adskillelige gange spurgt, hvorfor jeg ikke samler, der findes dog så mange spændende motiv områder, f.eks. det, hvor jeg er aktiv som samler. Et år senere fik jeg af to eller tre samlere exlibris med motiver fra mineralernes verden og minedrift. Det blev påpeget, at det jo kunne være starten på min egen samling. Indtil videre forblev dog standhaftig, men ved aftenen festmiddag gav jeg efter! Siden da har jeg samlet på exlibris med geovidenskabelige temaer og har også et antal med mit navn.
Højdepunktet af min aktivitet som samler var opbygning og organisering af en speciel udstilling – med katalog – med exlibris inden for mineralogi og minedrift i anledning af det tyske exlibris selskab DEG’s 125 års jubilæum 2016 i byen Weiden.
Efter et flere måneders ophold som student i Japan har jeg altid glædet mig over de smukke japanske farvetræsnit og det var derfor kun et lille skridt, at udvide mit samleområde med exlibris fra Japan, her specielt de pragtfulde farvetræsnit.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire