& Exlibrissamling

5. januar til 23. februar 2019

Bercht Angerhofer er født 6. oktober 1943 i Linz. Begge forældre var kunstnere (malere), men han besluttede at studere medicin. Efter arbejdsrelaterede ophold i Holland og Østrig åbnede han en klinik i den lille landkommune Buchkirchen i Øvre Østrig. Han tilfredsstillede sit behov for kunst ved at samle på grafik og ved at arrangere udstillinger indtil 2004, hvor han stoppede som læge. Herefter fik han tid til at arbejde med at skabe og trykke raderinger.
Det var den bulgarske kunster Darina Peeva og vennen, prof. Werner Pfeiler, som indførte ham i kunsten at radere og det var en anden ven, dr. Ottmar Premstaller, tidligere præsident af det østrigske exlibris selskab, som vakte interessen for exlibris.
Angerhofers exlibris er for det meste fortællende, ofte en historie om ejeren, som man først rigtig forstår, når man ser nærmere og gentagene gange på raderingen.
Bercht Angerhof har deltaget i forskellige internationale exlibris konkurrencer og hans arbejder er vist i lande som Østrig, Argentina, Mexico, Polen, Tyskland, Schweiz, Italien, Serbien og Tyrkiet (FISAE-Kongres Istanbul 2010).

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire