& Exlibrissamling

3. november til 15. december 2018

Mit arbejdskoncept
Tidligere drømte jeg om at blive læge, men det blev kunsten, der blev min passion. Da jeg fik kontakt til kunsten, besluttede jeg at blive kunstner, at præsentere mine ideer over for omverdenen gennem kunsten. I løbet af mit studium lærte jeg meget om trykteknik, anvendelsen af de forskellige tekniske hjælpemidler og eksperimenter. Jeg forsøgte mig på mange forskellige områder og endte med, at det er grafikken, jeg vil beskæftige mig med.
Grafikken er det perfekte medium, en kultiveret måde, at finde mig selv, mit eget sprog. Kampen med at finde ud af min fortid, at udvikle mine ideer, har åbnet en vej til et nyt liv, hvor jeg kan tale om mine skjulte ideer, mine følelser, min kærlighed til mennesker og dyr, familie og natur. Men også min ensomhed, min sørgmodighed og meget mere. Den hjælper også med at klare kampen med tidsrelaterede problemer.
Det er især raderingen, fordi det en proces som kan sammenlignes med vort liv: skridt for skridt. Den hjalp mig til at overvinde problemer og har ført mig til mit indre forhold til kunsten. I studietiden stiftede jeg bekendtskab med exlibris, et format, jeg synes om. Jeg begyndte at skabe exlibris og deltage i en række udstillinger, hvor man satte pris på mine arbejder.
Den gyldne pris, jeg opnåede i forbindelse med den 2. græsk-indisk student konkurrence betød et vendepunkt i min karriere. Jeg er ny på dette område og har ikke skabt specielt mange exlibris, men jeg er sikker på, at det er på dette område, jeg vil realisere min forestillinger om design.
Indtil nu har jeg lært af naturen, som jeg betragter som mor til alt levende og ikke levende. Men jeg supplerer nu mine kompositioner med levende figurer. Jeg reflektere over kvindens rolle, og da jeg selv er kvinde, føler jeg, at kvinden er moderen til alt liv. Jeg ser den sjofle behandling, mange kvinder er udsat for den dag i dag. Det er dog lige som i naturen, at kvinden råder over særlige kræfter, for at skabe skønhed og harmoni og åbne en vej til nye horisonter. Enhver kunst har brug for frihed, for at skabe de udtryksformer, der sikrer den perfekte kunst for beskueren. Det er en forudsætning, at sjæl og hjerte, sindighed, høflighed og lidenskab er en del af mit arbejde – en del af mit virke.
Selvom der findes farve i naturen, foretrækker jeg sort-hvidt i mine arbejder, fordi jeg kan opnå dramatiske virkninger. Jeg foretrækker et opgør med de forskellige elementer i naturen så som rødder, sæd, blomster, blade, frugt, grene, stjerne, sommerfugle, ligesom forskellige perspektiver for symboler, fortællinger og ideer. Jeg lægger vægt på psykologien i omsætning af de forskellige elementer. Når man forsøger at minimere naturens utrolige mangfoldighed på en lille trykplade, må meget undlades, men det er alligevel mit hovedmål, at præsentere så meget som muligt, – en vigtig evne for enhver exlibris kunstner.
Jeg forsøger altid at opnå det bedste resultat og leder efter bestillinger fra hele verden, for at skabe endnu flere kreative exlibris. Min fremgangsmåde er: en tegning af emnet, suppleret med egne unikke ideer, der skal bevidne min identitet til værket. Herefter valg af den egnede teknik, for exlibris radering og akvatinte og fremstilling af trykpladen ved hjælp af de nødvendige procedurer. Da jeg er engageret i hele forløbet, er ethvert arbejde som et barn for mig. Afsluttende kommer selve trykket og med valg af den rette farve, for mit vedkommende dog helst sort-hvidt, da dette skaber en bedre balance og harmoni mellem lys og mørke. Det er et lykkeligt øjeblik at holde et nyt tryk, mit barn, i hånden.
Jeg håber at blive en succesrig exlibris kunstner… således vil det sikkert blive!

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire