& Exlibrissamling

30. juni kl. 14 til 18. august 2018

Fernisering 30. juni kl. 14 – alle er velkommen

Agnete Brittasius – Kirsten Brøndum – Lene Palm – Paul Erland – Poul Sørensen

 

Agnete Brittasius
har i 2017 haft 50 års jubilæum som kunstner.
I de forløbne år har hun haft mange udstillinger i ind- og udland på museer og gallerier. Agnete Brittasius har modtaget en del anerkendelser især på de internationale udstillinger.
Ønsker man mere viden om de forskellige udstillinger og priser, kan man læse i de forskellige brochurer og en bog, som udleveres gratis på Frederikshavn Kunstmuseum i udstillingsperioden.
I årenes løb har Agnete Brittasius udført mange offentlige udsmykninger. Værker til kirker og kirkegårde har hun haft en speciel interesse i. For tiden arbejder Agnete Brittasius på skulpturer til en kirkegård i Vendsyssel.

 

Kirsten Brøndum
På jagt efter landskabsmaleriet. Nysgerrigheden overlever usikkerhed og tvivl. Det er og vil altid være drivkraften i arbejdet.
Øjnene bruges nærmest fotografisk, billeder lagres – små øvelser, skitser og fotos. De første kultegninger og penselstrøg studeres på lærredet.
Mange konflikter opstår mellem farverne, rammen og motivet – og kunstnerens tanker. Noget af det sete skal med, andet må undlades. Farverne ”taler” til hinanden, men ikke altid på den gode måde. En nødvendig kamp pågår – for at maleriet får liv.

 

Lene Palm
Som en hyldest til min fødeby Frederikshavn, har jeg malet billeder fra byen og dens havne.
Jeg  har også malet billeder fra de steder,  som jeg både som barn og voksen tog på udflugt til fra byen – skoven, havet, milen.

 

Paul Erland
Paul Erland startede sin kunstneriske karriere tilbage i 1961. Paul Erland er uddannet smed og sideløbende med sit job lavede han grafik. I 1967 begyndte han at hugge i granit, og i 1982 kom bronzestøbningen til, men det var granitten som overbeviste Paul Erland om, at han skulle være kunstner.
Alt kan give Paul Erland inspiration – han observerer alle steder – men det må ikke være overfladisk, der skal være en dybere mening, og have relation til det liv vi lever. For Paul Erland handler al hans kunst om kærlighed til livet. Humoren er en vigtig ingrediens i hans værker – Paul Erland mener, der er behov for at se lyspunkterne i livet, og han ønsker at hans værker udtrykker noget positivt.
Man møder Paul Erlands fabulerende skulpturer mange steder i hele Vendsyssel, bl.a. i Vrå, Sæby, Skagen og Hjørring, men især i Frederikshavn, hvor f.eks. stelerne i gågaden er udført af Paul Erland.

 

Poul Sørensen
Poul Sørensen har altid fundet inspiration i tingene omkring sig – husene og stranden i Bangsbostrand, Boolsens Stenhave ved Bangsbo Museum, Sverige, Læsø og senest Færøerne.
Motiverne i Poul Sørensens værker er strandvisioner, tang, sten og ilanddrevne ting, tegn i naturen, sømærker, monumenter, skure m.v. og sidst er mennesket også kommet til. På udstillingen kan også ses parafraser over nogle af Sørensens tidligere motiver.
Poul Sørensen har malet i alle årene, men grafikken er nok den udtryksform som står hans hjerte nærmest – utallige lino-snit er det blevet til gennem årene, og de sidste år har han også kastet sig over træsnittet.
Poul Sørensen døde 2. juni 2018, og kommer desværre ikke til at opleve denne udstilling.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire