& Exlibrissamling

Wedding Day

En dragtudstilling af Pauli Tvilling med brudekjoler gennem 200 år
3. marts til 28. april 2018

I anledning af Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum i 2018 har Frederikshavn Kunstmuseum inviteret Pauli Tvilling til at skabe en udstilling på museet.
Wedding Day tager publikum med gennem 200 års dragthistorie og viser de forskellige udtryk, brudekjoler har haft i den vestlige verden, tilsat couture og den parisiske stil som kendetegner Pauli Tvillings arbejde som indehaver af vintagesalonen FN92 i København.
Udstillingen viser kjoler fra Skandinavien, Frankrig, England, New York og Beverly Hills. Den tidligste kjole er fra 1818, den seneste er syet til lejligheden og viser en brudekjole fra FN92 anno 2018 syet af vintageblonde og i et snit, der passer til en kvinde, som vil giftes i en kjole med historie, hvor fortid og nutid mødes. Wedding Day er en fortolkning af den rejse, velsyet tøj af høj kvalitet kan komme på, fordi det er skabt til at kunne holde i mange årtier.
Pauli Tvilling fortæller om udstillingen:
”Det er essensen i mit arbejde, at kjolerne er på rejse. Gennem tid og fra ejer til ejer. FN92 lever af at formidle vintagekjoler til moderne mennesker, og jeg kan se, hvordan kvinder i dag oplever en enorm glæde ved at opdage, at en kjole fra en helt anden generation taler til dem. Wedding Day er bygget op som en historie, hvor kjolerne ser dagens lys for første gang i lang tid, som var de ved at blive pakket ud af kasser og papir for at gøre et stop i Frederikshavn på vej til nye hjem.”
Udstillingen giver samtidig et indblik i Pauli Tvillings arbejde. En 7 meter lang vægcollage viser inspiration og tegninger fra FN92´s værksted og systue.

Fakta om Pauli Tvilling:
-Født 1977 i Strandby nord for Frederikshavn. Student fra Frederikshavn Gymnasium. Uddannet skrædder og arbejdede derefter med couture i Paris.
-Indehaver af vintagebutikken FN92 i indre København, der specialiserer sig i at restaurere og re-designe håndsyede vintagekjoler og har en af Skandinaviens største samlinger af vintagebrudekjoler.
-Etablerede FN92 for 11 år siden. Butikken er opkaldt efter Tvilling-familiens fiskekutter. Med tiden har butikken udviklet sig til en salon med tilknyttet skrædderi og har til huse på en første sal i Brolæggerstræde. FN92 laver spektakulære, historiske modeshows. Senest på La Glace og Arbejdermuseet i København. Den 8. april 2018 vises det næste show på Vega i København.
-Blev for alvor landskendt, da han begyndte at medvirke i DR programserien Skattejægerne.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire