& Exlibrissamling

Den nytiltrådte japanske ambassadør i Danmark, H.E. Toshiro Suzuki, aflagde torsdag den 30. marts besøg på Frederikshavn Kunstmuseum. Ambassadøren var ledsaget af borgmester Birgit Hansen,  førstesekretær Akira Ban og borgmestersekretær Lene Høegh.

Ambassadøren viste stor interesse for kunstmuseet og ikke mindst for museets berømte samling af exlibris. Med et omfang af små 500.000 eksemplarer er samlingen verdens største.  I anledning af besøget havde museet arrangeret en særudstilling af de smukkeste japanske og royale exlibris – heriblandt fra det danske kongehus. Udstillingen blev kyndigt præsenteret af kunstmuseets formand og exlibris-kender, Klaus Rödel. Dele af den spændende samling kan besigtiges på museets hjemmeside  art-exlibris.net

Besøget blev indrammet af musik ved pianist Anita Samsing, hvis medrivende og indfølte fremførelse af bl.a. en japansk folkemelodi, en sakura, på museets flygel vakte stor glæde.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire