& Exlibrissamling

Opblomstring

22. oktober til 17. december 2016

3i1_hjemmeside_quilt-3d-kugle

Den kreative forening, Kreastedet, viser til efteråret sin kunnen og håndarbejdets brede vifte af muligheder, når den i anledning af foreningens 40 års jubilæum udstiller på Frederikshavn Kunstmuseum under temaet opblomstring.
Når en blomst blomstrer, er den på vej op og frem; den er fuld af liv og søger næring til at vokse. Det samme gør Kreastedet, der har til formål at værne om og øge interessen for de traditionelle håndarbejdsformer ved blandt andet altid at søge inspirationen og kreativiteten. Ved at omfavne det nye, værner foreningen om det gamle. Så når temaet opblomstring tages under behandling af Kreastedets medlemmer, betyder det også alsidighed, udvikling og visioner.

3i1_hjemmeside_cirkeline

Med sin jubilæumsudstilling ønsker Kreastedet også at sætte fokus på den opblomstring, der sker inden for håndarbejder i disse år. Rundt omkring pibler nye metoder frem, og gamle former springer ud på ny.
Siden 1976 har Kreastedet sat en ære i at værne om traditionelle håndarbejdsformer så som vævning, patchwork, broderi, billedvævning og strik.
Dengang handlede det meste om uld – det var dét, det startede med. I dag er foreningen et anderledes alsidigt og broget landskab af små og store håndarbejdsformer. Der er sket en kæmpe udvikling gennem de seneste 40 år, og denne udvikling kan du også se på udstillingen.
Kreastedet laver nemlig et historisk hjørne, hvor der udstilles håndarbejder, der på en eller anden måde er karakteristisk for sin tid.

kreastedet_3i1

Om Kreastedet

Kreastedet er en håndarbejdsforening med 120 medlemmer, der holder til på Knivholt Hovedgård i Frederikshavn.
Foreningen har til formål at øge og værne om interessen for traditionelle håndarbejdsformer som fx vævning, knipling, patchwork, strik, broderi og billedvævning – ligesom den også dyrker nye tendenser inden for håndarbejde.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire