& Exlibrissamling

25. juni til 18. august 2016

kirsten_brøndum_3i1

“Jeg har i over to år arbejdet med – næsten visne orkideer.  Ligesom jeg i 20 år har arbejdet med frugter – opstillinger med æbler i skåle og fade, er det nu orkideen der optager mig – som stilleben, olie på lærred.
Studeret dem fra friske blomster til visne og grå planter, som til sidst får et spændende grafisk udtryk.
Til udstillingen på Frederikshavn Kunstmuseum fortsætter jeg med orkidemotivet som grafisk tryk. Eget linotryk 1/1 i flere farver. Arbejdet er blevet udført på Det Grafiske værksted i Hjørring under et tre ugers ophold.”

Kunsthistoriker Anne Lie Stokbro skriver blandt andet:
“Selvom motiverne er genkendelige, er målet ikke genkendeligheden. Det sete er blot afsæt for undersøgelser af rum, flade og farve, hvilket bliver tydeligt i opstillingerne med orkidéer. Omkring den vandrette midterakse folder de brede blade sig skiftevis op og ned ad på fladen i et stilfærdigt, rytmisk forløb, der giver lejlighed til at variere de forskellige toner af grøn i forhold til, hvordan lyset reflekteres på bladenes blanke overflade. Der opstår derved et kontrapunktisk spil, som afbalanceres af, at urtepotternes massivitet kun er gengivet som skygger under midteraksen, mens planternes “lufttråde” og blomsterpinde sender spinkle sonder op på øverste del af billedfladen.”

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire