& Exlibrissamling

Lattermann_3i1

14. maj til 18. juni 2016

Således begyndte jeg at samle på exlibris

Det startede allerede som barn. Mine forældre, Otto og Else Lattermann, var ungdomsvenner med Hermann og Friedel Huffert. Ingen familiefest hos Lattermanns, hvor Hermann ikke havde skabt et stykke grafik. Til alle mulige events kreerede han efter mor Elses ønske et passende arbejde: Indbydelser, avertissements, lykønskninger og meget andet,- han var den glade ‚familie-grafiker‘. Da familien voksede, blev der skabt flere og flere exlibris til børn og børnebørn. Det var afholdte gaver. En dag sagde Hermann til mor: ‚ved du, at man også kan samle på exlibris?‘ Så min mor blev til en ‚naiv-lykkelig‘ exlibrissamler. Hun deltog endda på udenlandske kongresser! Jeg blev først smittet, da jeg havde kørt min mor til årsmødet 1984 i Gütersloh, hvor jeg, ganske vist lidt på afstand, fulgte aktiviteterne. To af de nye, Hildegart Pungs og Ruth Jensch, var så engageret, at jeg også omgående blev interesseret. Jeg havde jo allerede mange exlibris, som blev anvendt i familien, og da min mor døde, kunne jeg fortsætte med hendes beskedne samling. At samle på exlibris har gjort mig lykkelig. Der blev skabt et nyt afsnit i mit liv med nye indhold og interesser, nye mennesker og venskaber. Jeg fik indblik i deres liv og kendskab til andre livsformer. Da jeg bestilte et ‚bytteexlibris‘ til min samling, blev jeg bekendt med kunstnere, der skabe ‚smukke‘ arbejder (jeg ville samle på alt, der var ‚skøn‘). Det bevirkede, at jeg forsømte rettidigt af finde temaer og tyngdepunkter. Ligeledes har jeg ikke rettidigt besluttet, hvordan jeg skulle anlægge og ordne samlingen. Men alligevel – jeg har i de senere år reduceret min sammelaktivitet men finder alligevel fortsat stor glæde ved at gennemgå album og kasser – jeg ordner og frydet mig over at finde billeder og genkende historier, og ikke mindst over alle de mange bekendtskaber, der har været med til at skabe min samling. Jeg håber, der vil være mennesker, som også på et senere tidspunkt vil få glæde, af det som jeg har samlet, og at det kan danne grundlag for en ny samling.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire