& Exlibrissamling

12. marts til 23. april 2016

k_k_ballegaard_3i1

Karen Kirstine Ballegaard har illustreret den seneste udgave af Martin Andersen Nexø noveller – Ravnene, som udkom i december 2015. På denne udstilling vises de originale træsnit, som er brugt til illustrationerne, samt Rejsebøger og Artists Books.

”Tanker omkring illustration af Martin Andersen Nexøs novelle ”Ravnene”
Da jeg fik teksen til Ravnene i hænderne var der ingen tvivl om at den kunne danne de billeder inde i hovedet som er nødvendigt for at kunne lave illustrationer. Teksten er barsk men stadig aktuel trods sin alder på 100 år.
Det har været en spændende opgave at finde frem til det billedudtryk og den teknik jeg fandt passede bedst til de billeder teksten gav mig.
Martin Andersen Nexø lader de sorte fugle, ravnene, spille en vigtig rolle i fortællingen. Derfor har det også været naturligt for mig at lade fuglene indtage en stor rolle i mine illustrationer.
Jeg har valgt at bruge træsnit som teknik, dels kan jeg godt lide at arbejde i det materiale, men de store flader træsnittet passer så godt til, passede også fint til de billeder jeg havde tænkt.
Jeg valgte at bruge farvetræsnit for at lade nogle lidt voldsomme farver svare igen på teksten af Martin Andersen Nexø, der også er barsk og voldsom i sin beskrivelse af hvad vi mennesker gør ved hinanden når grådighed, magtbegær og retfærdiggørende politiske transaktioner ender i krig.
Det har været en stor fornøjelse at få lov til at illustrere novellen.”

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire