& Exlibrissamling

12. marts til 23. april 2016

weidenhaus-3i1

Født 9.9.1931 i Berlin. Efter ophold i Østprøjsen og Schlesien flyttede hun efter krigen til Meiβen. Efter privatundervisning studerede hun ved kunsthåndværkerskolen i Leipzig, derefter ved akademiet (senere højskole) for grafik og bogkunst. Den vigtigste lærer er Max Schwimmer. Efter studiet arbejder hun som kunstner i Leipzig.
Allerede i studietiden køber kobberstiksamlingen i ’Staatliche Kunstsammlungen Dresden’ de første raderinger. 17 år gammel deltager hun i en gruppeudstilling og har som 20 årig sin første soloudstilling.
1953 flytter hun til Stuttgart i Vesttyskland og arbejder de første år som tekstildesigner og tegner for aviser. Hun illustrerer fagbøger og litterære tekster, reklamearbejder og grafik, i starten med litografi, men efter 1967 stort set kun med radering. Hendes grafiske arbejde er meget omfattende og omfatter mange cyklus.
Den første exlibris radering er fra 1967 og indtil i dag har hun skabt flere end 200 små bogejermærker, som er populære blandt samlere.
I 1991 flytter Weidenhaus til Erkenbrechtsweiler/Schwäbische Alb.
I de senere år illustrerer hendes raderinger også klassiske tekster, som hun publicerer i sin Zikadenpresse.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire