OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I mange år har Frederikshavn Kunstmuseum haft et stort ønske om at gøre sin facade mere spændende.
Dels for at gøre den forholdsvis anonyme bygning mere synlig og dels for at ”fortælle”, hvad det er, der foregår bag de hvide mure.
I forbindelse med udstillingen med Jens Galschiøt i foråret blev én af hans masker hængt op på facaden. Museet har fået lov til at låne masken, så den kan stadig ses, og vi vil gerne beholde den som udsmykning af facaden. Masken gør, at museet kan ses helt nede fra gågaden og ingen er i tvivl om, at her ligger et kunstmuseum.
Museets økonomi gør, at vi ikke selv kan finde de penge som bronzemasken koster. Vi har selv fundet lidt penge, og et af Kunstforeningens medlemmer har ydet et stort bidrag, men der mangler stadig en del før masken kan blive hængende på facaden.
Derfor vil vi forsøge at samle ind via Frederikshavns erhvervsliv, diverse fonde og blandt museets mange medlemmer. Budgettet kan ses på museet.
Vi synes, masken er et flot vartegn for byens Kunstmuseum, samt spændende at se på for de lokale og turisterne som kommer til byen.
Vi håber Kunstforeningens medlemmer vil være med til at støtte dette projekt med et tilskud, så vi kan få indkøbt masken af Jens Galschiøt.
Der er blevet oprettet en konto til dette projekt, hvor bidrag kan indsættes – Nordjyske Bank registreringsnr. 8090  kontonr. 1283004 – ligesom der på museet er en ”sparegris”, hvis man ikke ønsker at benytte bankkontoen.

ALLE bidrag – store som små – er særdeles velkommen!