& Exlibrissamling

10. januar til 21. februar 2015

aalborg_kunstpavillon_2

Aalborg Kunstpavillon præsenterer en udstilling om forelskelse – i den eneste ene, i livet, i sig selv eller i 18 små øer ude i Atlanten.

aalborg_kunstpavillon_3

Oscar Vela, Lars Skovfoged, Martin Barslev, Kirsten Gitz-Johansen, Anna Grethe Aaen

Oscar Vela fik ideen til denne udstilling gennem et længer varende projekt der indeholdte digte og tegninger, han har senere inddraget maleriet. Forelskelsen som tema har været en del af alle kunstarters tema, fordi det er noget alle har erfaret på et eller flere tidspunkter i livet, der er glæderne, forventningerne, skuffelserne, og den intense, og altopslugende forelskelse.  Og som sagt har passion ingen alder.

Kirsten Gitz-Johansen
Forelskelse og kærlighed beskrives i livet, døden, sorgen, i skræk og rædsel, ved fødsel, genfødsel, erotik i lyst, og nød. Dette skildres i et mytologisk og grafisk udtryk. Billederne males med ”dogmet” eller begrænsningen: brug kun farverne brunt, sort, hvid og turkis. Lad træets årringe spiller i menneske kroppe og gøre dem nøgne og levende. Spræng billedets rammer og anvend månen som symbol på det evige frugtbare.

Lars Skovfoged har valgt først og fremmest at koncentrere sig om narcissisme, dvs forelskelsen i sig selv. Han finder den del af forelskelsen meget interessant og udfordrende, og så har den i dag fundet mange nye udtryksformer. Narcissisme er igennem billedkunsten blevet behandlet på mange forskellige måder, men Lars Skovfoged håber, at han kan tilføre emnet en ny og anderledes vinkel. Selfies vil også indgå som led i udstillingen, og man kan deltage ved at indsende sit selfie til kunstselfie@gmail.com

Martin Barslev siger: At være forelsket kan have mange aspekter. Det kan være den stærke forelskelse, hvor de to forelskede læner sig mod hinanden, følelsen og drømmen vokser. De tager om hinanden, følelsen bliver endnu mere eventyrlig, man drømmer sig ind i en smuk verden, man ønsker, at det aldrig vil holde op.
Man glemmer alt omkring sig med hjertebanken. Alt andet bliver ligegyldigt, ikke så væsentligt, der bliver smukke og dejlige ting for de forelskede. Man zigzagger på livets flod. Forsøger at skabe en smuk og dejlig fremtid. Føler kærligheden som GUDS frelse.. Betagelsen, den smukke 3D, nuet, den primære bevidsthed, romantikken, hjemmet.
Barslev udstiller både store og lidt mindre værker, som handler om både den 1. forelskelse og det dejlige og smukke liv senere i fælleslivet, set i det enkelte menneskes personlige ønsker. Hans billeder er naturalistiske og surrealistiske. Ikke abstrakte, men stærke og levende fantasier og drømme.

Anna Grethe Aaen: ”Kan man blive forelsket i små øer ude i Atlanten? Og der er ovenikøbet 18 af dem. Jo, jeg er forelsket i de grønne øer. Ganske vist er jeg landskabsmaler, men Færøerne giver mig et forfriskende skub til landskabsmaleriet. Jeg elsker Færøernes vejr med den hurtige omskiftelighed. Jeg elsker Færøernes landskabelige enkelthed. Jeg elsker Færøernes overskuelighed – udsigten kan være helt anderledes på den anden side af fjeldet. Jeg elsker de store vidder, hvor der ikke anes noget-som-helst menneskeskabt. Jeg elsker den grønne farve. Jeg elsker det rene turkise vand. Jeg synes næsten, at min forelskelse nærmer sig den ægte kærlighed”.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire