& Exlibrissamling

25. oktober til 20. december 2014

FREEZE – Arts & Crafts now !!!

frezze_1

Lad os fryse øjeblikket fast og tage et kig på, hvad der rører sig lige nu i det nordjyske kunsthåndværkermiljø. Et mangfoldigt miljø, som hele tiden vokser både kvalitativt og kvantitativt.

Det er noget særligt at være kunsthåndværker i Nordjylland, både fordi det kræver en ekstra indsats at blive set og hørt i den nordligste del af landet, men også fordi naturen, lyset og vandet giver uanede muligheder for at udfolde sig kunstnerisk.
Det giver sammenhold og inspiration at arbejde sammen i en gruppe, så derfor har 18 medlemmer af Nordjyllandsgruppen af Danske Kunsthåndværkere & Designere besluttet at vise deres forskellighed og styrke ved at samarbejde om denne udstilling ud fra temaet ”FREEZE”.

freeze_2
Kunstnerne, som både repræsenterer keramik, glas, smykker, textil og foto, arbejder alle professionelt. Trangen til at udforske og den nødvendige nysgerrighed parret med den håndværksmæssige kunnen, skaber ofte unikaværker.
Begrebet kunsthåndværk, som er mangetydigt, hvad denne udstilling også vidner om, giver ofte anledning til diskussioner om, hvad kunst egentlig er for en størrelse.
Hvis man ikke har et unikt produkt og en historie, der skal fortælles, er risikoen for at forsvinde i den grå masse, stor.
Derfor er det en livsnødvendighed for kunstneren at skabe synlighed omkring sig selv og sine budskaber for at kunne eksistere og overleve i det offentlige rum. Hvis man negligerer betydningen heraf, risikerer man både at miste sin identitet og sin eksistens.

frezze_3
Kunsthåndværk skal formidles på sine egne præmisser, og det er lige præcis, hvad Nordjyllandsgruppen af Danske Kunsthåndværkere & Designere gør med dette øjebliksbillede af dansk kunsthåndværk.
På udstillingen deltager Vibeke Nøddebo og Dorte Lausten med smykker, Ditte Hvas, Britta Madsen og Søren Gøttrup med glas, Louise Maagaard, Janice Hunter, Mogens Falkenberg, Dorte Visby, Kari Giebelhausen, Else Rasmussen, Laila Stenderup, Dorte Friis, og Inge-Marie Fruelund med keramik, Suzi Rosschou og Lene Nielsen med filt, Lene Frederiksen med foto og Sanne Hansen med tekstildesign.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire