26. april til 18. maj 2014

Projektet ‘Kunstnermøde i Vendsyssel’ inviterede i september 2013 seks medlemmer af sammenslutningen Corner og seks kunstnere fra Vendsyssel til at udforske landsdelens ukendte kunstneriske potentiale.

Resultaterne fra dette Kunstnermøde præsenteres nu på to udstillinger på Frederikshavn Kunstmuseum og på Dronninglund Kunstcenter.

På Frederikshavn Kunstmuseum udstiller:

kunstnermde_3i1

Knud Odde, Marit Benthe Norheim og Ole Tersløse

kunstnermde_3i1_2

Finn Heiberg, Kirsten Klein og Peter Max-Jakobsen

hjemmeside_Kunstnermde i Vendsyssel. Kunstnerne besger Rubjerg Knude. Foto Torben Sthr

Når kunstnere rejser til Vendsyssel, er målet oftest Skagen, hvor man både kan lade sig inspirere af naturen, lyset og den kunsthistoriske kontekst, som præger hele byen. Der er imidlertid mange andre spændende lokaliteter i Vendsyssel, og dem søger Kunstnermøde i Vendsyssel at sætte i spil.

Projektet Kunstnermøde i Vendsyssel samlede i september 2013 seks medlemmer af kunstnersammenslutningen Corner og seks kunstnere fra Vendsyssel. De lokale kunstnere var maleren Peter Max Jacobsen, billedhuggeren Marit Benthe Norheim, installations- og videokunstneren Carsten Schmidt Olsen, tegneren og grafikeren Gorm Spaabæk, computerkunstneren Ole Tersløse og billedhuggeren Claus Ørntoft. De seks Corner-kunstnere var: tegneren og grafikeren Jens Bohr, maleren Finn Heiberg, fotografen Kirsten Klein, grafikeren Anne Marie Mejlholm, maleren og grafikeren Knud Odde og maleren og grafikeren Lars Ravn. Målet var, at kunstnerne sammen skulle opsøge og arbejde på vendsysselske lokaliteter, der ikke nød den store kunstneriske bevågenhed. Resultaterne af mødet og af kunstnernes arbejde på Grafisk Værksted i Hjørring præsenteres på udstillingen.

Projektet har modtaget støtte fra Region Nordjyllands Kulturpulje, KulturKANten/Kulturaftale Nordjylland, Statens Kunstråd, Spar Nord Fonden, Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune, Oticon Fonden og 15. Juni Fonden.