& Exlibrissamling

18. januar til 1. marts 2014

Aalborg Kunstpavillon præsentere Claus Brusen, Ole Flyv, Bruno Jakobsen og Peter VilhelmNielsen samt gæsteudstiller Helle Rask Crawford.

– en udstilling fuld af eventyr, fantasi, energi, dynamik og lysten til at finde eller genfinde sit indre barn.

En temaudstilling som giver beskueren mulighed for at finde frem til egne ønsker om magi på den anden side af virkeligheden. En tur på opdagelse i et univers skabt af evnen til at forestille sig alt både naturligt og overnaturligt. En pause fra virkeligheden – uden at flygte – i en omfavnelse af væsener og scenerier kun fantasien sætter grænser for. Her vil være mulighed for at mærke sit indre legebarn og huske på både historie- og billedfortællingerne vi alle har oplevet igennem vore egne liv og erfaringer.

Livet er et eventyr – og Claus Brusen er med til at “skrive” det. Gennem sine poetiske og eventyrlige malerier fortæller Claus historier om alt det vi alle kender som magi, fantasi og oplevelser på den anden side af virkeligheden. Claus’ egen verden Nactalius rummer både det mørke, lyse, sjove, skæve, farlige, barnlige, magiske og medrivende. Claus siger selv, at jo værre virkeligheden bliver, jo sødere og mere eventyrlige bliver hans malerier og fortællinger gennem dem. Dette for at skabe en balance og harmoni. Claus har gennem 35 år både malet, tegnet og været med til at give alle os beskuere oplevelser til berigelse af vores indre barn. Han benytter sig af gamle, klassiske teknikker når han maler sine værker med oliemaling på plade. Mange, sirlige lag i fortryllende farver som, når værkerne er tilendebragt, ferniseres og indrammes i håndlavede rammer. Intet er overladt til tilfældighederne hverken i Claus’ magiske verden eller i hans pertentligt udførte håndværk.

Når man vil betræde ny grund er man nødt til at flytte sig, det har Ole Flyv gjort ved at fremstille nogle nye værker, der alle har dette til fælles.

Han har ligeledes arbejdet med at udvikle en ny stil og teknik, der skal “fange” atmosfæren fra en længst hensvunden tid og dem der dengang fouragerede

-måske du kender en eller ligefrem flere af dem?

Bruno Jakobsen siger om sine værker:

”Kan det tænkes, kan det også tegnes. Lidt vandfarve og havfruer kommer straks til live. På eventyrlige himmelstrøg kan endog de utroligste konstruktioner flyve højt. På få øjeblikke kan papiret fyldes ud med stjerner og galaxer, hvis glans selv med lysets hastighed ikke vil nå jorden i vores levetid. Een stor tidsmaskine hvor det endog er muligt at rejse til tider, der aldrig har været eller nogensinde vil komme. Men utroligt nok er det altsammen her på papiret lige for næsen af os.

Peter Vilhelm Nielsen arbejder med akvarel i ren naturalisme. Han laver croquis, og arbejder med collage.

”Jeg har mange gange prøvet at forene de forskellige teknikker, men jeg har aldrig kunnet forlade hverken den rene naturalisme i akvarel eller collageteknikken, som jeg nu fremstiller i akvarel med stempling, spraymaling og påklæbning af fotos m.m. Akvarel-collage er min ”anden side”.

Mine billeder på denne udstilling samler trådene fra flere tidligere temaudstillinger. Fra ”akvarelmaskinen” (2000) hvor jeg arbejdede med hjemmelavet akvarelfarve, som blev frosset til is. Den frosne akvarelfarve blev støbt i symbolerne fra kortspil og blev brugt som stempler. Billederne blev spillekort i collageteknik med konger, dronninger, knægte og bønder. Billederne er også en fortsættelse af temaet fra ”previous – next” (2006) hvor der blev fokuseret på det globale netværk og de symboler, der er knyttet til denne verden samt stregkoder og synsprøvetavler m.m.

Billederne med ”englene” forener mange af mine teknikker. Det er croquisskitser forsynet med vinger, der er scannet elektronisk og overført fra en akvarel af kunstneren P. C. Skovgaard. De er viderebearbejdet med collageteknik i flere lag og i nogle tilfælde over flere år. Enkelte af disse collager er på denne udstilling videreført mod et fælles tema om at giver beskueren mulighed for at se ”en anden side” af virkeligheden. En tur på opdagelse i et univers skabt af evnen til at forestille sig alt både naturligt og overnaturligt.”

Om gæsteudstiller Helle Rask Crawford skriver Jørn Henrik Olsen, kunstskribent:

SKØNNE OG MANIFESTE

Kunstneren Helle Rask Crawford giver sig hudløst hen i den skabende proces. Det ærlige udtryk fødes gennem en betagelse af arbejdet med at forme materialet. Kald det et stykke personlig ansvarlighed, der strutter frem i skønne og manifeste figurationer. En type dynamiske balanceakter i et konkret formsprog. Kunstneren lægger sig ikke plask pladask ned for alt det hippe i kunstlivet. Hendes kontrakt med fremtiden er således uforudsigelig, men mødet med kunstnerens værker giver meget igen, fordi den ultimative frihed og lystfølelse i arbejdet prioriteres så markant. I og uden for tidens domæne. Styrede bevægelser danner ledetråden i håndteringen af materialer som ler, gips og bronze. Overfladiskheden stikker ikke så dybt. En sanselig glæde mærkes strømme ud af fingrene i bearbejdningen af enhver overflade.

aalborg_kunstpavillon_3i1_2

Claus-Brusen-3i1_2

Helle-Crawford-2i1

Ole-Flyv-4i1

aalborg_kunstpavillon_3i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire