& Exlibrissamling

12. oktober til 14. december 2013

Mette Møller Bovins malerier har et stærkt, stolt og særegent udtryk – altid med udgangspunkt i det kendte – naturen. Det naturalistiske udgangspunkt iagttages, analyseres og bearbejdes, og giver derefter plads til en række små abstraktioner, der bryder motivet op i fint komponerede, rytmiske lyselementer. Lyset har afgørende betydning for kunstnerens inspiration og gennemarbejdning af de karakteristiske strukturer, der skabes under øjets transformation af landskabet – fra naturalistisk form til et næsten netagtigt mønster af lys, farve og stærke linier. Denne karakterstærke og konsekvente transformation fra iagttagelse til struktur kan spores tilbage til Mette Møller Bovins studier hos Søren Hjorth Nielsen på Kunstakademiet.

Mette Møller Bovins billeder vidner om en stærk kærlighed til Odsherreds natur og høje lys. De vidner om en kunstnerisk sanselighed og følsomhed overfor motiv og farve – alle kvaliteter, som hviler på et dybere familiært fundament; nemlig Mettes slægtskab med Odsherreds malerne, faderen Aksel Møller og svigerfaderen Karl Bovin. Odsherred har gennem mange år været knudepunkt for et rigt kunstnermiljø med stærk forankring i den smukke natur, og blandt de mange kunstnere placerer Mette Møller Bovin sig centralt med sine koloristiske landskabsmalerier.

m_m_b_4i1 copy

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire