& Exlibrissamling

24. august til 5. oktober 2013

”Paul Erland er fabulerende i sine skulpturer, der oftest er frie fortolkninger af dyr, fugle og mennesker. I et stærkt forenklet formsprog skæres alle unødvendig detaljer væk, indtil skulp-turerne fremstår som ren grundform

På den patinerede overflade gør ornamenter, streger og mønstre det ud for pels og fjerdragt, og selvom de blank–polerede næb og øjne fremhæves, giver netop denne distancering til det naturalistiske værkerne en klar symbol-karakter, gør dem flertydige og åbner dem for fortolkning.

Især i fugleskulpturerne spiller underfundighed og humor en stor rolle. Man kan opleve dem som fugle, der gør det, fugle nu engang gør. Men man kan også opleve dem som symboler på menneskelige egenskaber og karaktertræk. Man ser kunstnerens skæve smil for sig, når han giver fuglene et menneskeligt kropssprog og med deres naive, fjollede, for-fængelige udtryk sætter let aflæselig form på den menne-skelige dårskab, som fuglen, der selvoptaget nyder synet af sine oppustede halefjer, og pingvinen, der stikker næsen i sky. De to dansende fugle smyger sig omkring hinanden og er – som alle andre forelskede par – tabt for omverdenen.”

paul_erland_3i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire