& Exlibrissamling

24. august til 5. oktober 2013

Norbert Salzwedel – Født 1950 i Berlin (Øst). Eneste topkarakter ved folkeskolens afslutning var i faget tegning. Efterfølgende uddannelse som metalarbejder med beskæftigelse indenfor faget indtil 1974. I de næste ti år arbejdede han indenfor mange forskellige erhverv (plejer, kirkegårdsgartner mv.)

1984 flyttede Norbert Salzwedel til Westberlin. I 70erne lærte han (autodidaktisk) at tegne, og blev i begyndelsen af 80erne vejledt og støttet af H. Lohnke, dengang leder af TV’s grafiske afdeling.

I midten af 80erne kom de første forsøg med grafiske tryk, koldnålraderinger på plexiglas, trykt på en ombygget vridemaskine.

Fra 1989 et uregelmæssigt grafikstudium ved kunsthøjskolen Berlin hos professor Ramm. Efter nogle forsøg med ætsninger gik han over til koldnål og etablerede eget atelier med trykmaskine. Her lavede han de første forsøg med kobberstik, som siden 2000 blev hans mest anvendte teknik. Samme år kom de første exlibris og medlemskabet af DEG. Kunstneren har indtil i dag skabt 81 exlibris.

salzwedel_4i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire