& Exlibrissamling

24. august til 5. oktober 2013

Josef Dudek – Født 1954 i byen Šumperk i det tidligere Tjekkoslovakiet. Han studerede i Olomouc ved Palckého Universitet, hvor professor Dušsan Janoušek underviste ham i komposition. Han afsluttede studierne i 1976 – arbejdede herefter et par år på et børnehjem i Olomouc og i en skole.

I dag arbejder og bor han i Praha. Han underviser i tegning og grafik på en grafisk grundskole. Som kunstner beskæftiger han sig med fri grafik og exlibris. Han skaber også frimærker, messedesign og fotokunst.

1997 fik han kontakt med den tjekkiske grafikkendere Václav Křupka, hvor han blev gjort interesseret i exlibris. Han fik også kontakt med en række betydelige personligheder på dette område. Et af hans første exlibris skabte han således til Klaus Rödel.

Josef Dudek påstår, at han er ret uordentlig og ikke interesseret i at tælle sine værker eller udstillinger. Der findes derfor ingen fortegnelse over hans grafiske arbejder. Han mener dog at han har afholdt ca. 30 personlige udstillinger og deltaget i omtrent 150 kollektive.

dudek-3i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire