& Exlibrissamling

29. juni til 17. august 2013

Henno Arrak – kendt estiske kunstner, stedbroder til Jüri Arrak, blev født 18. april 1930 i Tallinn. Han startede studierne i 1949 ved den polytekniske højskole i Tallinn. På grund af politisk aktivitet blev han arresteret og sad i et russisk Gulag lejr. Efter amnesti studerede han 1957-1963 ved kunstakademiet i Tallinn med diplom i bog design og illustration.

Henno Arrak er en agtet grafiker og har skabt mange bogillustrationer. Han har i alt skabt 317 exlibris, i begyndelsen udført som linoleumssnit, senere træsnit, men også kobberstik og mezzotinte. Nogle exlibris blev skabt som cyklus med f.eks. emnet Dekameron. 1961 udgav Henno Arrak en privat mappe med 13 exlibris i linoleumssnit, 1984 udkom på forlaget ’Kunst’ en mappe med 17 træsnit-exlibris i et oplag på 299 eksemplarer. Ligeledes har kunstneren skabt 7 julefrimærker samt en række prospektkort, udført som træsnit.

Kunstneren er desværre alvorlig syg og har afsluttet sin kunstneriske karriere for nogle år siden.

arrak_4i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire