& Exlibrissamling

29. juni til 17. august 2013

Elena Suhova er født i 1963 i byen Saratov ved floden Wolga, Rusland. Familien flyttede til Moskva, hvor hun studerede og i dag bor hun i byen Surgut i den vestsibirske region Rusland. Efter ni år på en kunstskole fortsatte Elena studierne ved en højskole og afsluttede med en eksamen som designer.

Hun interesserede sig for forskellige retninger indenfor naturvidenskab og kunst og fortsatte uddannelsen med tre studier: som ingeniør for mekanik, som psykologilærer og som designer. Hendes eksamensarbejde havde som tema ’Design som psykologisk form for rummets organisation’. Hun etablerede også et kursusforløb for kunstnere ’Struktur indenfor kreativitet’.

Elena har illustreret kalendere og bøger. To af hendes bøger med digte og illustrationer er udgivet: O Ensomhed 1995 og Blide Drømme 1996. Lige nu arbejder hun som designer.

Siden 1995 har hun haft mange udstillinger, både nationalt og internationalt. To af hendes udstillinger blev vist på Exlibris Museum in Moskva. Siden 1996 har hun skabt exlibris, ca. 80 indtil nu, og har siden da deltager i en række internationale exlibris udstillinger i flere lande. I 2008 var hun repræsenteret i A.M. da Mota Mirandas 8. bind af Contemporary International ex-libris artists. Hendes arbejder findes i samlinger i mange lande.

suhova_4i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire