& Exlibrissamling

19. januar til 17. marts 2013

Malerierne beskriver mennesket på godt og ondt. Den dualisme det moderne menneske er underlagt, vi vil det hele og ingenting – men når vi nu alligevel er her!? Nogle af Bjørn Eriksens malerier beskriver blot mennesket som ”en blomst på marken” – og hvorfor nu det!?

Livets evige paradoks: der er ingen facitliste, men netop det driver os frem, netop det holder os i live og gør tilværelsen udfordrende og spændende. Som Storm P. så rigtigt sagde: Livet er en gåde, løsningen står på bagsiden! Med andre ord er Eriksen optaget af det eksistentielle i tilværelsen: Hvem er vi, hvor kommer vi fra og hvor går vi hen? I nogle billeder optræder mennesket med en form for maske, i andre med et mere nøgent udtryk. Men masken er vigtig, idet den nogle gange mere tydeligt end det nøgne udtryk, viser dybden i mennesket.

Udstillingens titel referer til det ”hellige tal” 7 og den sjælelige bevidsthed. Uden sjæl bliver tilværelsen ulidelig, og uden krop bliver tilværelsen ugidelig. De gamle grækere skabte et samfund, hvor idealet var sammenhæng mellem netop krop og sjæl.

Kort sagt: hvis lykken er den blå himmel, er den syvende bevidsthed det som er på den anden side af den blå himmel. En bevidsthed hvor lykken ikke længere er noget man søger, men noget som bare er. Alt det som tynger i livet er væk, man kan være det væsen man inderst inde er, og altid har været!

Udstillingen består af maleri, tegning og digitale medier.

bjorn_eriksen_4i1

 

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire