& Exlibrissamling

19. januar til 17. marts 2013

Ann-Kerstina Nielsen har arbejdet med grafik siden midten af 90’erne.

Er uddannet på Svendborg kunstskole ved Jørgen Rosengård.

Hun arbejder med grafikken dels som billedligt udtryk, dels som kommunikationsform.

”Mine billeder er trykt med størst mulig tanke for miljøet, og er derfor lavet uden brug af kemikalier og uden at opvarme plade såvel som sværte. Jeg har gennem flere år arbejdet ud fra genbrugstanken, med emballage som motiv eller trykt med genbrugspap og plexiglas. Det kan være gamle kalendere, cornflakspakker eller ting jeg finder rundt omkring på gaden, som får nyt udtryk ved at blive genanvendt i nye sammenhæng. Arbejdet med billedet og selve trykningen har gennem de seneste 10 år udviklet sig mere og mere hen imod at skåne miljøet mest muligt. Hvor man tidligere brugte petroleum og terpentin, bruges nu madolie til aftørring og rengøring af plader og værktøj. Og hvor man tidligere opvarmede både plade såvel som sværte, tilfører jeg ”Easy wipe”, hvilket gør pladen nemmere at aftørre.

Idet jeg arbejder på pap og plexiglas, undgås ætsning helt, og jeg har i stedet eksperimenteret med at få de samme udtryk frem i pladen uden at ætse.

Eksperimenterne har ført mig udi nye måder at farvelægge og bearbejde trykkene på og i mine nyeste billeder indgår også digitale print, som er isat ved trykteknikken ”Chine Collé”, som jeg lærte at arbejde med da jeg i 2008 var udvekslet med en kunstner fra Tampera i Finland. Denne måde at arbejde på er så ny, at jeg endnu ikke kan garantere for farvens ægthed, og man må derfor tage forbehold for at nuancerne i billedet kan variere. En slags ”Forvandlingstryk” som i sig selv er udtryk for altings forgængelighed.”

ann_kerstina_nielsen_4i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire