& Exlibrissamling

6. oktober til 18. november 2012

EN KUNSTNER AF NUET

Den klassiske definition på kunst, at det er ”et stykke virkelighed set gennem en kunstners temperament” passer præcist på Tina Tramps måde at arbejde på. Hun iagttager, hun fortolker. Hun giver sig sin subjektivitet i vold – hun skildrer det hun sanser i nuet. For det er dybest set den eneste troværdige rettesnor, hun som menneske og kunstner kan anvende.

Det er forfatteren Tor Nørretranders, der engang har beskrevet bevidstheden som den øverste lille spids af alle de sansninger og indtryk, der strømmer igennem mennesket. Vores sanser og det, de opfanger, er nemlig langt større og mere omfattende end vor bevidsthed kan nå at registrere og bearbejde. Men de mange påvirkninger ryger alligevel ind i os og afsætter spor.

Måske kunne man – med forfatteren Antoine De Saint-Exupéry sige – at ”Kun med hjertet kan man se. Det væsentligste er usynligt for øjet ”. Citatet er gode stikord til Tina Tramps kunstneriske univers, selv om det lyder som et paradoks. For hun forsøger hele tiden at skildre alt det usete, alt det skjulte og hemmelighedsfulde ved mennesket og vort væsen. Hendes værker er i den forstand antydninger, energier, stemninger og brudstykker. De fortæller os, at der altid er noget, som er større end os selv. At ingenting er, hvad det synes at være. Tina Tramp arbejder spontant og intuitivt. Den kunstneriske proces skal flyde frit.

Og så må man nævne hendes kolorit. Hendes værker gløder af fabulerende farveglæde. Stærke farver. Livgivende farver. Gode kontraster. Poetisk blødhed og skarpe farvevinklinger, der klinger som musik. At bevæge sig ind i hendes univers er som at dykke ind i en regnbue.

Tina Tramp

 

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire