& Exlibrissamling

18. august til 30. september

Sergey Parfionov er født 4. oktober 1958 i Smolensk. Flyttede i en tidlig alder med forældrene til Stavropolsky krej og bor nu i byen med det mærkelige navn ’Taknemmelighed’. Selvom han allerede som barn altid har tegnet, begyndte han at læse til bygningsingeniør. Herefter aftjente han sin værnepligt og efter en tid på kunstmuseet i Stavropol begyndte han et studium ved byens kunstskole. Efter endt studium arbejde han som reklamegrafiker og underviste ved skolen.

I 1987 begyndte han på statsuniversitetet i Krasnodar, hvor han læste på det grafisk fakultet. Samtidig begyndte han at skabe exlibris. Han har en meget stor interesse i netop denne del af den grafiske kunst. Han siger selv: ’jeg arbejder med et exlibris og glemmer alle regler og love. Det eneste som tæller er, er det smuk eller ikke smuk, er det interessant eller uinteressant og håber, at min indre viden udøver kontrollen’.

Den politiske situation i landet har siden 1990 gjort det muligt for ham at deltage i mange internationale udstillinger. Sergey Parfionov har skabt over 400 exlibris, hvoraf mange er gengivet i kataloger og tidsskrifter, både i Rusland og udenfor.

sergey_parfionov

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire