& Exlibrissamling

16. juni til 12. august 2012

”Pia Birkholm er en anerkendt maler, uddannet på akademiet, har været på de censurerede udstillinger, har modtaget en lang række legater og er repræsenteret i mange offentlige sammenhænge.”(Kunstavisen)

”Pia Birkholm ved det. I billedkunsten gælder det om at have lige stor respekt for synsoplevelsen, for stoffet og for håndværket.

Gennem mange år har Pia Birkholm malet motiver, der ikke fornægter virkelighedens materialitet, og det har altid været gjort koloristisk bevidst. Hendes virke er uden svinkeærinder til kunsthistorien, filosofien, litteraturen eller andre ikke-billedkunstneriske elementer. Pia Birkholm er en billedkunstner, der vil være direkte og arbejde i det synliges felt. Det sker på en ligefrem og traditionsbevidst måde.

Der er næsten altid bevægelse, en aktiv billedrytme og temperamentsfuld penselføring i Pia Birkholms kunst. Pænhed er bandlyst, hvad der ikke er det samme som at fornægte skønheden. I de bedste billeder er der en fortættet og udtryksladet stemning, hvor farverne får lov til at gå i højlydt dialog med hinanden, og kunstneren prøver at drive farverne op i stærke kontraster og give dem en lysende fremtoning. Hun er nutidens nordjyske farve-lyriker.

Tradition er ikke gentagelse, men at holde det variges realitet levende. Heri ligger Pia Birkholms hele bestræbelse; og hun ved, at det kun er ved at forny traditionen, man selv kan blive del af den.

Pia Birkholm går med næsten vellystig forslugenhed løs på farvestoffet. Undertiden kan man føle en vis vemod eller smerte indlejret i de friske farver, andre gange jubler de lystigt sammen – mens vejen og vejtræerne i billedet lige tager et lille chassétrin. Det er et rigt sanseapparat og følelsesregister, der ligger bag malermeddelelserne. Men taktslag, rytme, form og farvetone er styret af en trænet kunstners hånd.” (Henning Jørgensen – uddrag)

birkholm_hjemmeside

birkholm_hjemmeside2

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire