& Exlibrissamling

21. april til 10. juni 2012

Marianne Fossgreen er uddannet keramiker fra Århus Kunstakademi i 1974-77, og har en overbygning på skulpturlinien samme sted.

Hun har siden sin uddannelse haft eget værksted med tilhørende galleri. Hun har deltaget i internationale symposier og workshops, ligesom hun selv har afholdt flere af disse i sit værksted i samarbejde med Århus Amt.

Hun har vist sine keramiske værker på udstillinger mange steder i Danmark og i udlandet, og har udført større udsmykninger både inden- og udendørs, internationalt.

I det hele taget har Marianne Fossgreen placeret sig centralt blandt vore dygtige og velestimerede keramikere. Hun er blandt de få keramikere herhjemme som benytter sig af en gammel asiatisk fremgangsmåde, hvor værkerne bliver brændt i brændefyr.

”Leret – det bløde og senere faste materiale – har altid fascineret mig” siger Marianne Fossgreen ”af denne enkle masse kan skabes store og monomentale former, såvel som sarte og skrøbelige. Ilden, især den direkte ild, giver sammen med den flyvende aske, liv til det skabte.”

Marianne Fossgreen arbejder hovedsagelig i stentøj, mange af hendes arbejder har et skulpturelt udtryk inspireret bl.a. af den menneskelige torso. Udsmykningen på værkerne er resultatet af lerets indfarvning og den anvendte glasur. Farvefladen bliver varieret alt efter den påførte glasurs struktur.

fossgreen_4i1

www.mariannefossgreen.dk

Gennem de sidste 25 – 30 år har Kissa Tindal deltaget i udviklingen af den “moderne” tekstilkunst, – fra begyndelsen i 60èrne i USA og Europa til den nuværende globale kunstart.

Tindals medium har været voksbatikken – senere kombineret med udbrænding, tryk og collage m.m.; først som “wearables”, en amerikansk beklædningsform, men i de sidste 10 – 20 år som store vægtæpper.

Udover Kissa Tindals tekstile uddannelse på Århus Kunstakademi er en del af hendes metoder og udtryk tilegnet gennem udenlandske master-classes og udstillinger – især sammen med netværket TAKTHA i Berlin, knyttet til Galerie

Smend, Køln.. Således udstiller de på Tokyo Kunstmuseum fra 1. – 7. april i år.

Tindals mål er at koncentrere sig om at udvikle teknik såvel som indhold, og hun er optaget af den nuværende tendens i kunsten til at se bagud i historien og samtidig at kommentere nutiden – kort sagt tiden som begreb.

Således hedder hendes seneste solo-udstillinger: “Making Time”. På hjemmesiden:

tindal_3i1

www.kissa.dk kan man se en film om dette emne.

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire