3. marts til 15. april 2012

Peter Ejlerskov, 1964, autodidakt med baggrund i grafisk design og kommunikation. Arbejder primært med maleri, tegning, grafik og skulptur. Har udstillet på kunstmuseer, kunstcentre, gallerier og i kunstforeninger i – og udenfor Danmark – har i de seneste år udført en række udsmykningsopgaver og bogillustrationer i samarbejde med virksomheder og gallerier. Holder desuden foredrag om sin kunst. Peter Ejlerskov er opvokset i Strandby men er i dag bosat i Århus, hvor han har atelier.

Med udstillingen Introspect handler det for Peter Ejlerskov om at gå tæt på et tema og gennemarbejde det på kryds og tværs, indtil han har afdækket alle aspekter af temaet – fundet ind til noget, som har en essens og videreformidlet det i maleriet. Men også en stræben efter eftertanke og fordybelse, som driver ham videre i processen. I Introspect går Ejlerskov tæt på sig selv. I værkerne forløser han sine tanker, følelser og oplevelser. Landskabet og naturen er stadig til stede – som erindringer om et møde med naturen, som har sat ham i en bestemt stemning. I nogle af de lyrisk abstrakte værker fornemmer man konkrete og klare referencer til landskabets skiftende karakter, mens andre i højere grad handler om meditation og eftertænksomhed.

Kunsthistoriker Marianne Gasbjerg, skribent, kulturformidler og kunstanmelder (uddrag fra katalogtekst):

Introspect er et projekt, hvor Ejlerskov ønsker at underspille kunstens underholdningsværdi, for til gengæld at lade beskueren stå lidt hjælpeløs alene foran værket. Nogle vil måske blot passere uden at skænke værkerne større interesse end en æstetisk domsfældelse. Men det, som Ejlerskov ønsker at skabe grobund for, er en dialog med beskuerne. En tænkning, som ikke ligger langt fra de unge vildes intention med deres kunst tilbage i 80’erne – nemlig at maleriet ikke blot skulle fortolkes, men også skulle sanses ned i den mindste detalje. En intention, som i nogen grad genoptog Mark Rothkos ønske om, at billedet blev en altopslugende, sanselig oplevelse, som beskueren kunne fortabe sig i.

introspect 1

introspect 2