26. november 2011 til 8. januar 2012

Kunstnerjubilæum 1961 – 2011

På Frederikshavn Kunstmuseum er vi glade og stolte over, at kunne fejre Poul Sørensen med en stor retrospektiv udstilling i anledning af hans 50 års kunstnerjubilæum. På udstillingen vises malerier og grafik fra perioden 1961 til 2011.

Poul Sørensen har altid fundet inspiration i stederne og tingene omkring sig – husene og stranden i Bangsbostrand, Boolsens Stenhave ved Bangsbo Museum, Sverige, Læsø og senest Færøerne.

Motiverne i Poul Sørensens værker er strandvisioner, tang, sten og ilanddrevne ting, tegn i naturen, sømærker, monumenter, skure m.v. og sidst er mennesket også kommet til. På udstillingen kan også ses parafraser over nogle af Sørensens tidligere motiver.

Poul Sørensen har malet i alle årene, men grafikken er nok den udtryksform som står hans hjerte nærmest – utallige lino-snit er det blevet til gennem årene, og de senere år har han også kastet sig over træsnittet.

Poul Sørensen4i1_olie

Poul Sørensen3i1_grafik