& Exlibrissamling

20. august til 2. oktober 2011

På Frederikshavn Kunstmuseum viser Anne Grefstad og Rune Elgaard Mortensen et samarbejdsprojekt, som har titlen ”Dobbeltblik”.

Det er naturligt, at de to kunstnere arbejder sammen, da de begge benytter sig af samplingen som kunstnerisk strategi. Imidlertid gør de det på forskellige måder når de arbejder hver for sig: hvor Grefstad arbejder maksimalistisk og opererer med mange elementer i sine billeder, arbejder Mortensen minimalt – som regel optræder der max. fem billedelementer i af hans arbejder. Desuden er Grefstads billeder i store formater, Mortensens er i små, og hvor Grefstad bruger meget stærke og syntetiske farver, er Mortensens palet mere dæmpet, i nogle tilfælde ”støvet”.

Grefstad og Mortensen ønsker at udforske, hvad der sker, når disse to forskellige udtryk mødes. I Frederikshavn præsenterer de en række fællesarbejder, dvs. en række malerier hvor de arbejder på den samme flade. Målsætningen er at lave en række billeder, som ser ud, som om en tredje person kunne have skabt dem. Deri ligger udfordringen.

Dobbeltblik4i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire