& Exlibrissamling

20. august til 2. oktober 2011

Adam Czech er født 4. juni 1976 in Kattwitz. 1996 tog han studentereksamen ved gymnasiet for kunst i Kattowitz. Og studerede derefter fra 1996-2000 ved kunstinstitutet ved universitetet i Schlesien og afsluttede med udmærkelse i afdelingen for grafik hos professor Delecta. Dette studium gjorde grafikken til hans lidenskab.

Adam Czech’s diplomarbejde, en grafisk cyklus i teknik radering, akvatinte og miksteknik havde titlen ’kulturelt blik på en giraf. Giraffen er for Czech synonym for skønhed og ynde. Han knyttede den på sin vis geometriske struktur i dyrets skind med linjerne i naturen.

Fra august 2001 til januar 2004 arbejde han som dekorationsassistent ved ’Auchan Polska’ i Mikolow. Siden 2004 har han arbejdet ved det grafiske institut på universitetet og har ansvar for studenternes litografiske sammenslutning ’Kurant’. 2007 blev han dr. med en dissertation over ’grafiske og polygrafiske teknikker som kunstnerisk udtryksform’. Siden da er der skabt en række grafiske cyklus ’Camelopardalis’, ’Kosmozyry’, ’Pindos’. Sidstnævnte hører til doktorafhandlingen.

Adam Czech har præsenteret udvalgte grafiske og polygrafiske teknikker, som han anvender i sit arbejde. Litografiet – sten og plade – konkav dybtryk og moderne polygrafiske teknikker, CtF og CtP processer. Czech dokumenterer forbindelsen med de moderne og de klassiske grafiske teknikker.

Adam Czech3i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire