& Exlibrissamling

18. juni til 14. august 2011

Bohdan Rutkowiak er født 29. Marts 1933. Afsluttede 1956 sit veterinærstudium og har indtil 2009 virket som professor ved Veterinary Hygiene Resarch Station i Gdansk. Rutkowiak har i løbet af de mange år offentliggjort 160 videnskabelige værker samt et antal artikler om exlibris.

Bohdan Rutkowiak har siden 1964 beskæftiget sig med exlibris og har indtil 2010 skabt 441 arbejder, både exlibris og andre grafiske værker. I begyndelsen var det klassiske linoleumssnit, i de seneste år dybtryk i en helt egen teknik og stil.

I 1996 har Bohdan Rutkowiak arrangeret en international konkurrence med temaet ‚Veterinær-exlibris‘ Sanitas animalium pro salute homini samt et videnskabeligt symposium med relation til det polske videnskabelige akademi: Zoologi og Dyrlæger i exlibriskunsten.

Derudover har han arrangeret flere end et dusin individuelle udstillinger og har også selv deltaget i mange polske og internationale udstillinger, bl.a. i Tyskland, Rusland, Belgien, Estland, USA, Spanien og Portugal. Hans exlibris er bl.a. omtalt i Erik Skovenborgs Danske Dyrlægexlibris 1992 og A.M. da Mota Mirandas Contemporary International Ex-libris Artists Vol. 5, 2005. Hans arbejder er repræsenteret i både offentlige og private samlinger og siden 2005 har han deltaget i den internationale biennale i Malbork.

rutkowiak_4i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire