& Exlibrissamling

26. februar til 10. april 2011

Med udstillingen ”99 småsten” har Lars Waldemar sat sig det mål at skabe 99 små kalkfigurer der alle placeres på glassokler. Som det oftest er tilfældet er skulpturerne inspireret af naturens uendelige udvalg af former og strukturer. Ud fra dette udgangspunkt skaber han nye former der skal virke dragende og mystiske med deres element af kendt og ukendt.

At skulpturerne fremstilles i kalk er ikke noget tilfælde. Kalk er et materiale der rummer mange udfordringer og kun i ringe grad leverer foræringer. En skulptur i kalk skal leve i kraft af formens samspil med lyset og ikke på grund af farve eller glans. Men netop dette gør at der opnås en smuk, næsten grafisk virkning i skulpturerne. Der er ikke mange materialer der kan skabe en indre ro som kalkens matte, hvide overflade kan.

_2263428

Lars Waldemar

Når man sidder og betragter en sådan overflade gør man snart en ny opdagelse. Kalk ikke er hvid men består af et utal af hvide nuancer. Dertil er der et væld af levn fra fortiden der dukker frem i overfladen og manifesterer sig som stjerner, streger, ringe og andre tænkelige og utænkelige strukturer.

Med ”99 småsten” er der lagt op til en opvisning i organisk skulptur.

3i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire