& Exlibrissamling

27. november 2010 til 2. januar 2011

Porcelæn er et finkornet hvidt ler, lækkert at have i hænderne. Det kræver en hurtig og præcis håndværker, fordi det tørrer så hurtigt. Derfor er Ragnhild Dalsgaards figurer færdige som tankebilleder, før lerpakken åbnes.

Processen at skabe livfulde væsner er fascinerende, og de fineste detaljer kan opnås med porcelæn. Desuden bruger hun teknikker med forme og aftryk, så hun kan genskabe ting ; eksempelvis stikkontakter, fisk, frugt og blade. Stof, papir og plastik indgår i processen og brænder væk i ovnen.

Ragnhild Dalsgaard brænder i gasovn til 1320 grader celsius, det giver tingene en lysende hvidhed, fordi leret er på vej til at blive glas. Den færdige ting er skrøbelig men holder evigt.

dalsgaard_3i1

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire