& Exlibrissamling

9. oktober til 21. november 2010

Thyge Thomasen (f. 1957) tager oftest sit udgangspunkt i krukkens beholder-form. Han skaber lukkede, meget skulpturelle beholdere, hvor glasur, overfladevirkning, underliggende farver, tegn og anden dekoration dyrkes, som var det et billede. Thyge Thomasen arbejder med sine overflader som en billedkunstner, men har alligevel megen fokus på, at dekorationen ikke skal dominere formen. Form og overfladedekoration skal styrke og samspille med hinanden. I de senere år har også kegleformen vundet indpas i kunstnerens keramiske univers.

Thyge Thomasens keramik er umiskendeligt inspireret af asiatiske traditioner. Hans beholdere fremstår som offerkrukker og mysterieskrin – med en orientalsk duft over sig, hvilket ikke er tilfældigt. Den meget berejste kunstner, der har udstillet mange steder i verden, har bl.a. været på længerevarende studieophold i Sri Lanka, Vietnam og Sydkorea, ligesom han har været stipendiat i Ægypten.

thomasen_3i1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire