& Exlibrissamling

8. maj til 20. juni 2010

Vive Tolli er født den 28. juli 1928 i Tallinn. Uddannet ved Det statslige Institut for grafisk kunst i Tallinn med afgangseksamen i 1953. Bor og arbejder i Tallinn.

Vive Tolli er Estlands ’Grand old Lady’ og hører til de mest respekterede kunstnere i landet. Hun har først og fremmest skabt fri grafik, men har også illustreret mange bøger og har fra 1949 til nu skabet godt 700 exlibris. Hovedparten er udført som raderinger, med hovedvægt på akvatinte. Hendes foretrukne materiale er kobber, ofte håndkolorerede. Vive Tollis tre onkler er alle kunstinteresserede og samler både bibliofile bøger og exlibris. Så det var helt naturligt for hende også at skabe exlibris. Det tog ikke lang tid, før også andre begyndte at interessere sig for hendes bogejermærker. I dag er hendes exlibris kendte og værdsattte af mange: politiker, forretningsfolk, kulturpersonligheder (forfattere, komponister, kunstnere, videnskabsmænd m.fl.). Da hendes exlibris er udført som dybtryk, er oplagene meget små og derfor er de også meget efterspurgt blandt samlerne.

Vive Tolli har deltaget i mange udstillinger, både i Estland og i udlandet og der er udgivet en række publikationer, mange af dem med originalgrafik i særdeles små oplag.

tolli_hjemmeside tolli_hjemmeside_009 tolli_hjemmeside_011

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire