& Exlibrissamling

8. maj til 20. juni 2010

Jelena Kisseljeva kommer fra St. Petersborg området i Rusland, – et af kraftcentrene indenfor billedkunsten. Uanset, om der er tale om grafikere eller malere (i mange tilfælde er der tale om den samme person), så er St. Petersborg ’byen, hvor man inspireres af hinanden, hvor der findes et utal af kunstnere, som tilhører eliten af nutidens russisk billedkunst’.

Det er anden gang, Jelena Kisseljeva udstiller på Frederikshavn Kunstmuseum, – men der er ikke tale om en gentagelse. Jelena udforsker konstant alle de muligheder, som de grafiske teknikker byder på og er altid på forkant til at anvende dem i sin kunstneriske virke.

Det er kun tyve år siden, at der skete en fantastisk forandring indenfor de politiske forhold i Rusland , hvilket også skabte helt andre muligheder for kunst og kultur. Den eksisterende opfattelse af kunsten som ’en samfundsopgave til fremme for socialismen’ blev afløst af et ønske om kunstnerisk frihed. Det, som en del kunstnere forsøgte at arbejde med i det skjulte, med stor risiko for repressalier fra myndighedernes side, kunne nu realiseres. På denne baggrund opstod der et utal af kunstnersamfund, hvor St. Petersborg er et af de mest ypperlige.

hjemmeside_flieder-2 hjemmeside_japan1

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire