& Exlibrissamling

8. maj til 20. juni 2010

Claus Thurøe startede med at arbejde med den kubistiske udtryksform collage. Udklip placeret i en harmonisk orden. Dette har præget hans udtryksform, som har bevæget sig fra det mere futuristiske, inspireret af bevægelse – over det mere funktionalistiske, inspireret af industrimiljø, til hans fortolkning af japanske trætryk fra 1700-1800 tallet ud fra en kubistisk synsvinkel.

Claus Thurøe besøgte Japan i 1991 på et 3 måneders ophold. Han boede i Tokyo, og havde planlagt, at beskrive det hektiske, futuristiske liv i storbyen. Han lagde dog hurtigt mærke til, at alt emmede af fortid og historie. Derigennem stødte han på den japanske kunstart Ukiyo-e. Det blev til en mangeårig fascination, som stadig udvikler sig, og som sikkert vil følge ham resten af livet.

Claus Thurøe besøgte Færøerne i 1992 og 1999, og blev overvældet af naturen.

I sine malerier prøver han at beskrive sammenspillet mellem naturen og mennesket, hele tiden med kubismen i bagagen.

I den seneste tid har Claus Thurøe arbejdet med at fusionere de færøske og de japanske motiver i et ekspressionistisk landskab.

hjemmeside_thuroe_bjerget hjemmeside_thuroe_blomstereng ved vagur

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire