& Exlibrissamling

8. maj til 20. juni 2010

For 9 år siden satte Birgitta Faddersbøll de første streger på sin skitseblok, og håbede på en dag at få tid og mulighed for at lave bronzeskulpturer.

Mange streger er det blevet til på papiret, og endelig for ca. 4 år siden fik hun støbt de første spæde figurer. Siden er det blevet til flere, og nu er tiden så kommet til at springe ud på det store hav og vise hvad hun har gået og tumlet med i alle disse år.

For Birgitta Faddersbøll er det en fantastisk proces at arbejde med bronzen. Mange led senere end den første lille streg er sat, kan man stå med en fantastisk skulptur, eller en ganske mislykket støbning. Hun støber efter Cire Perdue metoden, hvilket betyder ”tabt voks”. Alle figurer er først lavet i voks, derefter støbt ind i en gipsform, som så bliver brændt ud. I det hulrum hvor voksen har været, kan bronzen så støbes. Til sidst færdiggøres arbejdet i metalværkstedet, hvor både bortskæring af kanaler, sandblæsning, ciselering, patinering og polering finder sted, inden det færdige resultat står klar.

hjemmeside_faddersbl_foldevggen2 hjemmeside_faddersbl_kurvemanden-med-stort-udsyn hjemmeside_faddersbl_to-smalle-vgge

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire