15. marts til 15. april 2010

Roman Nikolaevich Sustov er født 1977 i Minsk, Hviderusland. 1995 afsluttede han uddannelsen på Minsk Kunst Kollegium og 2001 på Den hviderussiske Kunstakademi, afdeling for grafik.

2001-2005 arbejdede han ved akademiet for kunst i ministeriet for kultur i republikken Hviderusland. Efter endt uddannelse på akademiet beskæftigede han sig med trykgrafik og bogillustration, han deltog i mange lokale og internationale udstillinger og konkurrencer indenfor det grafiske område. Hans arbejder findes i mange private samlinger i USA, Tyskland, Holland, Polen, Ukraine, Japan, Rusland og selvfølgelig Hviderusland.

Roman Sustov er siden 2004 medlem af Sammenslutningen af kunstnere i Hviderusland.

Kunstneren har i mange år beskæftiget sig med boggrafik og arbejder sammen med mange forlag i både Rusland og Hviderusland. Han har indtil nu illustreret flere end 20 bøger og regelmæssigt vundet præmier på udstillingen ’En kunstner og en bog’. Siden 1999 er han fast deltager på udstillingen ’Kunst og bog’.

Exlibris er en fast bestanddel i kunstnerens grafiske virke og han har deltaget i mange internationale udstillinger og konkurrencer. Hans arbejder findes i samlingerne på slotsmuseum Malbork (Polen) og det internationale exlibriscentrum ’Miedzinarodowy Dom Spotkan Mlodziezy’ (Polen).

sustov 002_hjemmeside sustov 004_hjemmeside sustov_hjemmeside