& Exlibrissamling

3. oktober til 15. november 2009

Det kreative har altid optaget Grethe Maruseth, men på forskellige niveauer op gennem tiden. Hendes far malede også, og tidligt i Gretes opvækst var maleriet en del af hendes hjem.

Der skulle alligevel gå nogle år inden hun for alvor havnede på den kunstneriske hylde.

Inspiration henter hun ofte i de nære hændelser og den situation hun befinder sig i. Det kan være de norske fjelde, nærmiljøet, mennesker og bygninger.

Grethe Maurseth maler både med olie og akryl farver, og eksperimenterer med de mangfoldige forskellige teknikker og udtryksformer der findes. Hun bruger tit foto som oplæg, og kombinerer det med maleriet.

Farver og maling fylder en stor del af Grethes liv, og hun søger hele tiden nye motiver og ideer. Den kreative proces stopper ikke, så længe den får næring og får lov til at udvikle sig. Det kræver hårdt arbejde, leg, stædighed, og vilje. Belønningen er det færdige resultat, og glæden ved at skabe noget.

Grethe Maurseth blev i sommeren 2006 færdiguddannet på Århus kunstakademi, en fireårig uddannelse på fagskolen for maleri. Hendes lærere har været Jon Gislason, Søren Taaning, Karen Gabel Madsen og Max Parylewicz.

maurseth_01

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire